Majčinstvo u poznim godinama

Nikad nije kasno: Ove slavne žene rodile su nakon 45. godine

Trudnoće u 40-ima sve su češće, a trendove, po običaju diktira Hollywood. U nastavku ti otkrivamo koje su slavne glumice rodile kada su se približile 50. pa i zakoračile u šesto desetljeće života

profimedia-0495321944.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve više hollywoodskih glumica odlučuje se za majčinstvo kasnije u životu, a pod kasnije mislimo nakon što napune 45 godina. Neke od tih žena trudnoća nemalo iznenadi, dok je kod drugih ona rezultat iscrpljujućih odlazaka na umjetnu oplodnju s jednom jedinom željom - da postanu mame.

Image
Ne postoji prava dob za majčinstvo

Godine nisu važne: 10 slavnih žena koje su rano postale majke

Image
Foto: Profimedia

Iako je u SAD-u stopa rodilja starijih od 45 godina još uvijek relativno mala i iznosi manje od jedan posto, sve veći broj žena rađa u toj dobi, prkoseći statistikama koje ukazuju na to kako je rađanje u petom desetljeću života riskantno i za dijete i za majku. U nastavku ti otkrivamo koje su to slavne glumice rodile dijete u vrijeme kada neke njihove vršnjakinje počinju razmišljati o unucima.

Susan Sarandon

Oskarovki Susan Sarandon liječnici su rekli da zbog endometrioze neće moći imati djecu, zbog čega se uvelike iznenadila kada je saznala da je trudna. U 38. je rodila svoje prvo dijete, kći Evu, koja je bila plod kratke i strasne veze s 11 godina mlađim redateljem Francom Amurrijem.

Kada je Eva imala tri godine, glumica je počela vezu s 12 godina mlađim Timom Robbinsom. Veza je potrajala 21 godinu, u kojoj je par dobio dva sina. Jacka je Susan rodila u 43., a Milesa u 46. godini. Susan i Tim razišli su se 2009., a glumica je potom započela vezu s 31 godinu mlađim Jonathanom Bricklinom.

Geena Davis

Oskarovka Geena Davis u odbi od 46 godina, 2002. je rodila svoje prvo dijete, kćer Alizeh. Dvije godine kasnije, u 48. rodila je blizance Kiana i Kaiisa. Otac Gininoj djeci njezin je četvrti suprug, kirurg Reza Jarrahy. I Thelma i Louoise iskusile su čari majčinstva u godinama u kojima mnoge žene prije razmišljaju o unucima, nego o djeci.

Jane Kaczmarek

Legendarna mama iz serije "Malcolm u sredini", svoje je treće dijete, djevojčicu Mary Louisu rodila u 47. godini. Prvo dijete rodila je u 42., a drugo u 44. godini. Glumica je 18 godina bila u braku s kolegom Bradleyem Whitfordom koji je otac njezinoj djeci.

Halle Berry

Holivudska glumica Halle Berry sina Macea rodila je u 47-godini. Vijest o trudnoći potpuno je šokirala oskarovku i njezina tadašnjeg zaručnika, a potom i supruga Olivera Martineza. Par se razveo 2016., no rodteljstvo ih veže za cijeli život. Berry također ima kćer Nahlu iz prethodne veze s manekenom Gabrielom Aubryjem.

Kelly Preston

Kelly Preston, glumica i supruga Johna Travolte, u 47. je rodila sina Benjamina. Bilo je to u studenom 2010., samo godinu dana nakon što su tragično izgubili sina Jetta. Travolta i Preston nikada nisu otkrili je li Preston zatrudnjela prirodnim putem ili s donorskim jajnim stanicama. Par ima i kćer Elle Bleu kojoj je u travnu napunila 21 godinu. Kelly Preston preminula u srpnju 2021., izgubivši dvogodišnju bitku s rakom dojke.

Iman

Slavna bivša manekenka Iman i njezin suprug David Bowie pokušali su zatrudnjeti s dva ciklusa umjetne oplodnje, no bezuspješno. Nakon toga razmišljali su o posvojenju, kada je Iman iznenada zatrudnjela prirodnim putem u dobi od 45 godina. Rodila je kćer Alexandriju Zahru 2000. godine. David Bowie preminuo je u siječnju 2016., a njihova djevojčica danas je već prava mlada dama.

Janet Jackson

Pjevačica Janet Jackson čari majčinstva iskusila je u dobi od 51 godinu kada je rodila sina Eissa. To je bilo 2017., a pjevačica je zbog trudnoće u ljeto te godine, odgodila turneju. Suprug Janet Jackson je katarski milijarder Wissam Al Man.

Laura Linney

Glumica Laura Linney trudnoću je držala u strogoj tajnosti do samog poroda. Nimalo lagana misija za zvijezdu koja je neprestano pod svjetlima reflektora. U siječnju 2014. u dobi od 49. godina lijepa je glumica rodila svog sina jedinca, Bennetta Armisteada. Linney je udana za trgovca nekretninama Marca Schauera.