Neponovljiva Bianca Jagger modna je diva koja i dalje fascinira stilom i ljepotom iako joj je već 75 godina

Često se inspiriramo stilom i životima slavnih dama, pa smo se tako odlučile prisjetiti i nedvojbene ikone stila i humanitarke Biance Jagger

Neponovljiva Bianca Jagger modna je diva koja i dalje fascinira stilom i ljepotom iako joj je već 75 godina

Među mnogim slavnim imenima svijeta mode i show businessa neka se ističu više od drugih. U društvu onih čiji sjaj, slava i glamur ne blijede desetljećima definitivno je i legendarna Bianca Jagger, bivša glumica i manekenka koja i u 75. godini života zapanjuje svojim elanom i izgledom.


Svijetu je ova velika ljepotica i humanitarka postala poznata ranih 1970-ih kada se udala za slavnog pjevača Micka Jaggera, frontmena Rolling Stonesa. Iako je tada bila stalno pod povećalom javnosti zbog svog besprijekornog izgleda, braka s velikom glazbenom zvijezdom i istaknutog modnog stila, Bianca je zapravo mnogo više od samo zgodnog lica.


Naime, odrasla je u Nikaragvi, a zatim se u dobi od 18 godina preselila u Pariz kako bi u prijestolnici Francuske završila studij iz političkih znanosti. Interes za politiku Biance Jagger ne jenjava do danas, pa je s vremenom ova dama postala jedna od najpoznatijih humanitarki i aktivistica svijeta. Trenutno je ambasadorica Vijeća Europe, osnivačica Bianca Jagger Human Rights Foundation i članica upravnog vijeća Council of Amnesty International. Njezine je političke svjetonazore oblikovao Gandhijev nenasilni pokret otpora u Indiji, zemlji koju je mnogo puta posjetila tijekom raznih aktivističkih putovanja.


Ipak, malo ljudi upoznato je sa svim njezinim naporima da svijet učini boljim mjestom. Mnogi ju pamte isključivo kao suprugu Micka Jaggera, s kojim je bila u braku 7 godina, a dobili su i jedno dijete, kćerku Jade. Bianca i Mick upoznali su se na partiju u Parizu, a samo dva mjeseca kasnije Bianca je ostala trudna. Kada je bila četiri mjeseca trudna, par se vjenčao i time je Bianca ušla u povijest kao prva supruga velikog pjevača koji slovi za jednog od najvećih zavodnika 20. stoljeća.  
Nakon sedam godina braka ljubavi je došao kraj i to zbog Mickove nevjere. Naime, varao je Biancu s modelom Jerry Hall i to više godina, pa je Bianca u jednom intervju nakon razvoda izjavila kako je njezin brak završio istog dana kada je i sklopljen.


Za vrijeme 1970-ih i 1980-ih Bianca je bila rado viđena gošća mnogih holivudskih i estradnih partija, a pričalo se i kako voli opijate jednako koliko i njezin suprug. Prijateljevala je tako s pop umjetnikom Andy Warholom i postala mu muza, a družila se s gotovo svim važnim imenima Hollywooda tog doba.

Lijepa, elegantna i zanimljiva, privlačila je poglede gdje god je došla, a tako ostaje sve do danas kada joj je 75. godina.