Diraju u dušu

Filmovi koje gledamo iznova: Najljepše i najtužnije ljubavne priče

Ponekad se najbolje odmorimo od svijeta i problema uz lijepe ljubavne priče s velikih ekrana, a ove filmove uvijek iznova gledamo s užitkom

profimedia-0119179501.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svaki mjesec izlaze novi filmovi i serije, ali ponekad nema ništa bolje od gledanja klasika. Za žene to često znači da se vrate lijepim ljubavnim pričama s omiljenim glumcima. Iako će nas čak neki filmovi "natjerati" na suze i tugu ipak i dalje uživamo u njima.


Image
Vikend pod dekicom

Ako voliš Bridgerton, ove će te serije osvojiti

Osim toga čak je i znanstveno dokazano da plakanje oslobađa oksitocin i endorfine i zato se osjećamo oslobođeno i bolje nakon puno suza. Ako želiš ponovno pogledati neke ljubavne klasike i uživati u velikim ljubavnim pričama u nastavku pogledaj koje smo filmove izdvojile kao tužne i najljepše.

Bilježnica (2004)

Možemo li opće razgovarati o velikim ljubavnim filmskim pričama, a da ne spomenemo ovaj film? Ova romantična drama s Ryanom Goslingom i Rachel McAdams prati par od mladenačke opijenosti do starosti i dovoljno je emocionalno snažna da nas rasplače svaki put kada ju gledamo.


Titanic (1997)

Ovaj popis također ne možemo zamisliti bez velike priče o velikom brodu Titanicu i njegovom brodolomu u ledenom moru, a ljubavnu priču nose Kate Winslet i Leonardo DiCaprio. Ljubav koja nije društveno prihvatljiva završila je s potonućem broda, ali i dalje ostaje velika i posebna.

Mostovi okruga Madison (1995)

Rijetko koja glumica može tako sjajno odglumiti velike uloge kao Meryl Streep, ali nas i natjerati na suze. Domaćica koja voda miran život na farmi upozna fotografa Clinta Eastwooda i oboje osjete ljubav koja se doživi samo jednom, ali njihova priča nije jednostavna i ostavi tugu.

Vječni sjaj nepobjedivog uma (2004)

Ovaj film ima posebnu priču - nadrealna romansa s realističnim likovima i labirintima kao u snovima. Introvertni Joel Barish (Jim Carrey) na Valentinovo 2004. godine počinje svoju priču, a onda progovara o svojim tamnim stranama. Možda sanja otvorenih očiju, a u tim snovima susreće ekstrovertnu djevojku Clementine (Kate Winslet).

Okajanje (2007)

Tužna ljubavna priča o spisateljici koja se iskupljuje za laž koju je izgovorila kad je imala 13 godina, ali srž ovog filma o ljubavi i ratu pripada romansi između Robbyja i Cecilije. On je sin domaćice, a ona je iz bogate obitelji, njih dvoje razdiru istina i fikcija što rezultira toliko snažnom čežnjom za sretnim krajem.

Casablanca (1942)

Ne možemo napraviti popis velikih ljubavnih priča bez Humphreyja Bogarta i Ingrid Bergman. Ljubav u vihoru rata velika je priča koja je izdržala test vremena, ali takve priče rijetko kada imaju sretne završetke.

Ponos i predrasude (2005)

Ljubav nikada nije jednostavna u pričama Jane Austen. U "Ponosu i predrasudama" gospodin Darcy je čovjek zaljubljen u Elizabeth Bennet, ali ipak ništa nije jednostavno. Keira Knightley i Matthew Macfadyen su dama i džentlmen, iako nije uvijek tako tužna ipak nam srca zatitra.

Neobična priča o Benjaminu Buttonu (2008)

Drama Davida Finchera iz 2008. inspirirana je istoimenom kratkom pričom F. Scotta Fitzgeralda. U glavnim ulogama pojavljuju se Brad Pitt i Cate Blanchett, a vrijeme je neobičan neprijatelj u ovoj ljubavnoj priči.

Zvijezda je rođena (2018)

Rijetko je koji moderni reboot nadmašio stare filmove, posebno kada se radi o klasicima s Judy Garland ili Barbrom Streisand, ali takav je slučaj s ovim filmom iz 2018. Film u režiji Bradleyja Coopera snažno je odjeknu među gledateljima i brzo je došao na popise omiljenih filmova, a gledateljicama se najviše svidjela kemija između dvoje glavnih glumaca.

La La Land (2016)

Film je režirao Damien Chazelle i opisao kako mladost traži ljubav i svoje snove u velikom svijetu. U njemu glume Ryan Gosling i Emma Stone koji se upoznaju i zaljube dok slijede svoje snove u Los Angelesu, ali putem izgube svoju ljubav.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite