Strava i užas

Hororci se vraćaju: 7 novih serija i filmova u kojima ćemo uživati ove jeseni

Ljubitelji hororaca već sada mogu uživati u odličnim serijama i filmovima u kinu, a jesen donosi nove poslastice

profimedia-0714703508.jpg
Foto: Profimedia.hr

Niže temperture na kraju ljeta znače i da će većina ljudi više uživati u fimovima, serijama i knjigama. Ljubitelji hororaca također će jako uživati jer jesenskim malo mračnjim danima više odgovaraju strašne horor priče.

Image
Žanr kojem se uvijek vraćamo

Voliš ljubiće? Ovo su nove serije i filmovi na koje trebaš obratiti pažnju

U kinima se upravo prikazuju dvije zanimljive priče, a tijekom sljedećeih mjeseci moći će se pogledati nekoliko uzbudljivih serija i filmova koji lede krv u žilama.

U nastavku pročitaj što već sada možeš pogledati u kinima i streaming kanalima, ali i koje serije trebaš staviti u svoj kalendar.

Smile

Trenutno u hrvatskim kinima igra film koji će oduševiti sve ljubitelje hororaca. Film redatelja Parkera Finna priča je o liječnici koja svjedoči tragičnoj smrti pacijentice. No nakon toga liječnica Cotter počinje i u svom životu osjećati zastrašujuće stvari. Osim strašnih događaja morat će se suočiti i sa svojom prošlošću.

The Invitation

Evie (Nathalie Emmanuel) je simpatična mlada Amerikanka koja nakon smrti majke pokušava pronaći rodbinu. Preko DNA testa otkriva da ima daljnjeg rođaka Olivera (Hugh Skinner). On je bogati Englez i poziva ju da obiteljsko vjenčanje u Britaniju. Iako će na početku uživati, vrlo brzo će se događaji početi komplicirati, a morat će se truditi da preživi dok se otkrivaju obiteljske tajne. Film je stigao u kina 25. kolovoza.

Cabinet Of Curiosities

Serija "Cabinet Of Curiosities" bit će događaj godine u svijetu horor serija. Osam strašnih epizoda bit će pušteno u četiri večeri, a početak emitiranja je 25. listopad na Netflixu. Serija koja se iščekuje je rad "majstora horora" Guillerma del Tora, ali ovaj put surađuje s timom scenarista i redatelja. Iako je del Toro glavni, priče će raditi i drugi poznati redatelji Splice, Mandy i drugi. "Želio sam u ovoj seriji pokazati da je svijet lijepo i strašno mjesto u isto vrijeme", objasnio je del Toro.

Incantation

Obožavatelje ovog žanra oduševit će vijest da se ovaj film može pogledati na Netflixu. Smatra se jednim od najboljih tajvanskih horor filmova svih vremena, a počeo se prikazivati u ožujku u Tajvanu. Opisuju ga kao "najstrašniji film svih vremena u Tajvanu", a nastao je prema istinitoj priči. Mama pokušava zaštiti kći od prokletstva, pravi početak horor priče. Dobra vijest je da je već najavljeno i snimanje nastavka.

Barbarian

Tajna vrata u podrumu uvijek vode do neke strašne komore i nikada ne završi dobro, zar ne? Upravo ovo se dogodi u filmu "Barbarian" kada Tess kasno navečer stigne u kuću koju je iznajmila. No u isto vrijeme kuću je iznajmio i Keith koji joj ponudi da ostane jednu noć i da ujutro traži drugi stan. No tijekom noći ju probudi buka iz podruma i cijela situacija postaje zastrašujuća. Film stiže u kina u rujnu, a kasnije će se moći pogledati na streaming servisima.

The Midnight Club

Ako si gledala seriju "The Haunting Of Hill House or The Haunting Of Bly Manor" vjerojatno će te razveseliti ova serija koju je radioo isti tim producenata. Serija "The Midnight Club" temelji se na knjigama Christophera Pikea. Iako je stavljena u kategoriju teen horora mogla bi se svidjeti svima koji uživaju u oovm žanru. Serija ima deset epizoda i vrti se oko hospicija Rotterdam House gdje borave tinejdžeri u terminalnoj fazi bolesti. Devet pacijenta tinejdžera okuplja se u svaku noć kako bi našli znakove nadnaravnih sila. Serija stiže na Netflix 7. rujna.

Nope

Oscarovac Jordan Peele je 2017. snimio hororac "Bježi!" koji je već stekao kultni status, a upravo se u kinima može pogledati njegov novi film "Nikako" (Nope). Priča se temelji na istinitim događajima, prati mještane usamljene doline u Kaliforniji kojima se počnu događati jezivi događaji. No iako se radi o pravom hororu Peele u priču unosi i duhovite elemente. Film trenutno igra u hrvatskim kinima.