Kućna izolacija savršeno je vrijeme za romantiku: Izdvojile smo 10 odličnih romantičnih filmova

Bilo da si u izolaciji sama ili s voljenom osobom, uživaj u filmovima s kojima ćeš u svoj život unijeti malo romantike

Kućna izolacija savršeno je vrijeme za romantiku: Izdvojile smo 10 odličnih romantičnih filmova

Trenutačno ti se može činiti da je život još teži nego što je bio prije novonastale situacije s koronavirusom. Zbog svakodnevne brige oko svog zdravlja i zdravlja svojih bližnjih možda si zapostavila romantiku, no sada je vrijeme da izabereš neki od ponuđenih filmova i probudiš strast u sebi.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Sve što želim si ti (Dear John)

Film snimljen prema istoimenom romanu Nicholasa Sparksa prati Johna Tyreeja koji za vrijeme vojnog dopusta upozna Savannah u koju se ubrzo i zaljubi. No John se mora vratiti u vojsku te odlazi preko oceana, a sa Savannah komunicira isključivo putem pisama.

Bilježnica (The Notebook)

Kakva bi to lista romantičnih filmova bila kada na nju ne bi uvrstili "The Notebook"? Još jedan hit Nicholasa Sparksa u kojem upoznajemo Nou i Allie, par koji pokušava održati svoju vezu unatoč životnim nedaćama koje ih pokušavaju razdvojiti. Prije svitanja (Before Sunrise)

Producent Richard Linklater stvorio je ovaj savršeno ležeran film. U njemu pratimo muškarca i ženu koji šetnjom kroz europske gradove razvijaju svoj odnos. Ako ti se ovaj film posebno svidio, možeš pogledati i nastavke "Before Sunset" i "Before Midnight".

Praznik u Rimu (Roman Holiday)

Oskarom nagrađena Audrey Hepburn u ovom kultnom filmu glumi princezu koja odluči sama prošetati ulicama Rima. Putem sretne prodavača novina koji se pravi da ne zna o kome se radi. Dok se priča razvija uživat ćeš u prekrasnim kadrovima Rima. Duh (Ghost)

Nakon što je mladi muškarac ubijen, njegov duh ostaje uz njegovu bivšu ljubavnicu s kojom komunicira preko vidovnjakinje. Sve što ćemo reći je da se pripremiš na odličnu scenu izrade keramike.

Ponos i predrasude (Pride and Prejudice)

Iskre lete na sve strane kada Elizabeth Bennet upozna prekrasnog i bogatog gospodina Darcyja. No problem se javlja u Darcyjevu srcu kada shvati da se zaljubio u djevojku ispod svog staleža. Mogu li zajedno prevladati ponos i predrasude, pogledaj u ovom odličnom klasiku.

Zovi me svojim imenom (Call me by your name)

Radnja filma "Call me by your name" odvija se 1983. u prekrasnom ruralnom dijelu Italije. Junaci filma su Elio i Oliver, dva mladića koja se bore sa svojim osjećajima sve dok se jednog dana ne prepuste strastima. Ovaj će te film u isto vrijeme oduševiti scenografijom i raznježiti prekrasnom pričom o prvoj ljubavi. 

Dogodilo se na Manhattanu (Maid in Manhattan)

On je političar, ona je sobarica. Sve što ćemo reći je da je ovo jedan od najboljih filmova u kojima možeš vidjeti zgodnu Jennifer Lopez u glavnoj ulozi.

Moj najbolji prijatelj se ženi (My best friend's wedding)

U ovom filmu možeš vidjeti koliko je tanka granica između ljubavi i prijateljstva kada Julianne shvati da je zaljubljena u svog dugogodišnjeg prijatelja koji se, na njezinu nesreću, ženi za samo nekoliko dana. 

Ta luda ljubav (Crazy Stupid Love)

U ovom filmu pronaći ćeš sve – rastavljenog sredovječnog muškarca, mladog zavodnika, ambicioznu mladu ženu i djevojku koja je zaljubljena u pogrešnog muškarca. Svi su oni na neki način povezani, a poruka koju šalju je ista – za pravu ljubav se treba boriti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.