Jesi li i ti jedna od tih?

Kolumna jedne singl žene: Mijenja najbolju frendicu za frajera. Strašno, ali istinito

Priznale mi to sebi ili ne, svaka se bar jednom našla u napasti da frajera stavi ispred najbolje frendice. Da stvar bude još gora, što je frajer lošiji to vrijedi više prijateljica - poražavajuća računica

pexels-fernanda-latronico-709188.jpg

Nisam od onih cura koje se furaju na Seks i grad i koriste u svakodnevnom govoru termine poput safe nest za tri-četiri frendice s kojima mogu plakati u tri ujutro ili girl power za iste kad treba hejtati frajere, iskrivljujući pravo značenje ovih pojmova. Ni anglizme ne volim koristiti, iako sam eto u prvoj rečenici nanizala već tri.


Image
Da ili ne?

Kolumna jedne singl žene: Kažu nema ni kučeta ni mačeta. Zar mi stvarno treba pas?

Smatram da imamo jezik koji nudi apsolutno sve pa i više od toga, kako bismo izrazile ono što nam je na pameti i u srcu. Dijakritički znakovi psovke nam čine sočnijima i blaženo rasterećuju dušu tako da nikome ne bih dala, i ni za kakav "Q ili "Y", mijenjala ni jedno vrijedno "Č"!


Da se razumijemo, nemam ništa protiv Seksa i grada, a ni naših cura koje se furaju na četvorku iz ranih 2000-ih, no meni to ne leži. Jednostavno se ne mogu poistovjetiti s Njujorčankama (unatoč č).Možda uopće nisam u pravu, ali preplošno mi je sve to, prepufasto, pre pre… Žene su puno više od vrtloga emocija, koktela hormona, trendi haljina i sakoića, pudera savršene nijanse, izdepiliranih prepona i nogu, svježe oprane kose i vješto saniranih vrhova, nalakiranih noktiju i muškaraca. Ustvari od svega što sam nabrojala, jedino se bez hormona ne može. Bez nogu se može, a bome i bez suza za 'nekom budalom' tamo.

Na žalost, ispada da nam se svijet vrti oko muškaraca. Nerijetko toliko nestabilniih i slabih karaktera, savitljivih kralježnica, da bi se od njih mogle plesti košare. A ono što me ustvari najviše žulja kod nas cura je to što se mnoge u tren odreknu prijateljica kad nađu frajera. I to baš one kojima su puna usta anglizama iz prve rečenice. Odjednom ne postoji više nitko osim njega. I tako je bez obzira imala ona 20 ili 40 godina. To se ne mijenja. I hajde da taj vrijedi cijene koju ona plaća, no nije tako. Ustvari ne postoji muškarac koji bi bi vrijedan toga da se odrekneš sebe.

Image
Foto: Pexels

Postoje možda onaj koji te iskreno voli i zaslužuje biti dio tvog života. Koliko god bila zaluđena njime, neće ti dozvoliti da zbog njega mijenjaš svoje nazore na svijet, odijevanje, prijatelje… Štoviše, poticat će te da budeš što već i jesi i prihvatiti kao svoje, tvoje ljude.


Ne troši vrijeme i energiju na nekoga tko misli da može zatreptati okicama i dobiti što god hoće, a pritom ti još, onako proćelav (on to zove visokim zaliscima) reći kako bi trebala izgubiti koju kilicu i da ti bolje stoji plava kosa. Ok, i njih je priroda s razlogom stvorila. Da se zabaviš i naučiš nešto. No, tu s njima staješ.

Radije se potrudi i malo dublje pogledaj u sebe. Ispod te šminke, odjeće i celulita krije se snaga koje nisi svjesna. A što se tiče suza, konvertiraj ih u radosnice. Ok, ako ti to zvuči prepatetično, plači zbog alergije na pelud. Nikako zbog frajera!

Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije žena.hr


Možda će te zanimati

Image
VAŽAN DETALJ

Blagdanski ugođaj: Imamo sjajne ideje za ukrašavanje doma lampicama

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!