Nečiste sile!

Kolumna jedne singl žene: A što kad te izludi ljubomora?

Vjerojatno pratiš kad je na whatsappu i viberu, a ako je kojim slučajem skrio opciju vidljivosti, pališ alarme. Nije lako živjeti tako...

profimedia-0327910643.jpg
Foto: Profimedia.hr

Biti ljubomorna u današnje vrijeme ravno je smrtnoj presudi ili barem uputnici za psihijatriju.
Nema šanse da ga nadzireš, ako nisi završila neku informatičku školu ili još bolje - fakultet. Prošla su vremena u kojima si mu mogla uzeti mobitel, prelistati poruke i pozive dok on drijema nakon ručka.


O moralu i etici trenutno ne govorimo. Naravno da je neetično i nemoralno čačkati po tuđem mobitelu pa čak i ako je on u vlasništvu tvog supruga. No, znaš kako se ono kaže: Kad smo kod morala, morala sam. Danas su mobiteli prekomplicirani, razgovori šifrirani, a platformi na kojima se može spanđati s nekom, bezbroj.

Image
Foto: Pexels

Ti se i dalje oslananjaš na old school metode i svoja istančana čula pa ga, nakon što prijeđe kućni prag i kroči u stan, skeniraš bolje od kontrole na aerodromu… Njušiš, promatraš… I pretresla bi ga, kada ne bi bilo toliko očito što smjeraš. Kaos nastaje kad nanjušiš parfem koji nije tvoj. Jandičak je možda samo čestitao rođendan kolegici, a možda proveo dan s njom u hotelskoj sobi. Ne možeš znati, ali možeš iscenirati svašta…

Vjerojatno pratiš kad je na whatsappu i viberu, a ako je kojim slučajem skrio opciju vidljivosti, pališ alarme. Vjerujem da nije lako živjeti tako. Teško je zatomiti ljubomoru. Iskreno, mislim da ne bih mogla biti s nekim tko stalno sumnja u mene i provjerava svaki moj korak. Istina, postoje i oni koji daju jako puno razloga za ljubomoru. Možda si ga već uhvatila s prstima u pekmezu pa mu oprostila, ali ne i zaboravila. Otad spavaš s jednim okom otvorenim.


Image
Sama si kovačica svoje sreće

Kolumna jedne singl žene: Sve čari soliranja

Nisu ni frajeri operirani od ljubomore. Čak su i teži od ljubomornih žena. Bila sam u vezi u s jednim takvim i nije dobro završilo. Ustvari, dobro je završilo! On mi je zamjerio što nisam ljubomorna. Tvrdio je da mi nije dovoljno stalo do njega jer mu ne prigovaram što je kasnio kući. Našao je drugu, vrlo posesivnu i ljubomornu curu, a ja sam se na vrijeme riješila mogućih problema.

Možda sam prenaivna i možda zaista treba veza sadržavati jednu dozu ljubomore kako bi drugoj strani dali do znanja da nam je bitna, ali to ne ide. Ne mogu na silu postati ljubomorna, isto kao što se ni oni koji jesu ljubomorni, ne mogu otarasiti tvrdoglavog crva sumnje.

Image
Foto: Profimedia.hr

Ipak, bolje ovako, nego da se stalno pitam gdje je, s kim je i što radi. Ili, još gore, da sjedi na kauču, skrola po mobitelu, a meni se vrte u glavi slike i neprilike. Ne želim na gluposti trošiti živce i želudac. Radije ću ga opteretiti savršenim jetricama sa žara, kvalitetnim alkoholom i sočnom baklavom za desert, nego da ga izjedam zlim slutnjama koje su nerijetko neutemeljene.


A ako je taj moj nevaljalac i odlučio šarati, široko mu polje. Ja ću naći bolje!

Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije zena.hr


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke