Rokeri na tronu

Italija je pobjednica 65. Eurosonga, a već su izazvali brojne kontroverze

U napetoj završnici 65. Eurosonga, pobjedu su odnijeli talijanski predstavnici zahvaljujući glasovima publike. No, mnogi fanovi su primijetili zanimljivu scenu u live prijenosu

Eurosong Italija
Foto: Profimedia.hr

66. Eurosong bit će nam jako blizu jer su u napetoj finalnoj večeri pobijedili naši susjedi - Italija. Bend Måneskin pobijedio je pjesmom 'Zitti E Buoni' i tako doveo Eurosong u Italiju nakon 31 godine. Naime, Italija je zadnji put pobijedila upravo u Zagrebu pjesmom "Insieme: 1992" koju je izveo Toto Cutugno. Rokeri su se pobjedom na Sanremu plasirali direktno u završnicu Eurosonga. Iako je bilo upitno hoće li nastupiti jer pandemija koronavirusa u Italiji i dalje nije baš pod kontrolom, dečki - i cura - su na kraju izdominirali finalom Eurosonga.


U Rotterdamu su prvo nacionalni stručni žiriji svake od 39 zemalja koje su sudjelovale dali svoje bodove, i tu je bila tijesna borba između Švicarske i Francuske, a Italija se držala dosta visoko gore na ljestvici. Kad su krenuli glasovi publike, Talijani su dobili najviše bodova, čak 318 bodova, i s ukupno 524 boda postavili pobjednici 65. Eurosonga. Zanimljivo je da je Talijanima i hrvatski stručni žiri dao maksimalan broj bodova.

Image
Foto: Profimedia.hr

Drugo mjesto pripalo je Francuskoj odnosno Barbari Pravi s pjesmom Voilà, dok je treće mjesto osvojio Švicarac Gjon's Tears s pjesmom Tout l'Univers. Znači, publika je ove godine odlučila da će se 66. Eurosong održati u Italijia. Måneskin je odmah na svom Instagram profili zahvalio svima: "Rock'n'roll nikad neće umrijeti, večeras smo ispisali povijest. Volimo vas"


No, vrlo brzo nakon proglašenja pobjednika počeli su natpisi da je frontman benda, 22-godišnji Damiano David, za vrijeme live prijenosa u green roomu 'šmrkao' kokain sa stola. Naime, kad je voditeljica pričala s predstavnicom Malte, kamerman je u jednom trenutku okrenuo kameru prema stolu Talijana, gdje izgleda kao da Damiano nešto 'vuče' sa stola.


Damiana su novinari upitali i o tom videu na press konferenciji. "‘’Gitarist Thomas je slomio staklo.To je bilo staklo. Micao sam ga kako se nitko ne bi ozlijedio. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas, nemojte to govoriti’’, odgovorio je Damiano.

Damiano se o svemu oglasio i putem društvenih mreža. "Zaista smo protivnici droga i nikada nismo koristili kokain, spremni smo i na testiranje jer nemamo što skrivati", poručili su iz Måneskina.

Bila je to zaista uzbudljiva finalna noć Eurosonga koji nam je malo vratio zabavu u živote, ali i publiku u dvoranu. Čestitke Italiji!


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!