Dino Merlin najavio je ovogodišnji Top.HR Music Awards 2021.

Jedan od najvećih umjetnika s ovih prostora, hrvatskoj je publici poslao posebnu video poruku

Dino Merlin_Foto_Edvin Kalic.jpg
Foto: Edvin Kalic

Najiščekivaniju dodjelu glazbenih nagrada – Top.HR Music Awards najavio je sarajevski glazbeni čarobnjak Dino Merlin. Jedan od najvećih umjetnika s ovih prostora nedavno je ponovo pokorio regionalnu glazbenu scenu sa singlom i video spotom „Mi“, a u Novu godinu je ušao s još jednom glazbenom senzacijom u obliku dueta „Dođi“ s popularnom Senidah, koji je izazvao pravu ‘eksploziju’ na YouTube-u i društvenim mrežama. Dino je uoči ovogodišnje dodjele hrvatskoj publici uputio posebnu video poruku:

Trenutke često pamtimo po glazbi, bili oni sretni ili prepuni tuge, glazba je savršen način za otploviti u neku drugu dimenziju. Uz nju se ne osjećamo sami i predstavlja velik i sastavni dio ljudskog života. Postoje pjesme koje su obilježile hrvatsku glazbu, koje žive i dan danas i uvijek nešto zaiskri kada ih čujemo.

Bez obzira na situaciju koja je pogodila čitav svijet, glazba se nije prestala stvarati. Izvođači rade na svojim pjesmama, snimaju se i video spotovi, sve po pravilima 'novo normalnog' života. Unatoč neizvjesnosti koja je već neko vrijeme zauzela ulogu u mnogim životima i zanimanjima, Top.HR Music Awards će ponovo ugledati svijetlo dana i samim time podsjetiti na ljepotu, veličinu te važnost glazbe. Kombinacija starog i novog te različiti glazbeni žanrovi, obilježit će dodjelu koja će radi epidemiološke situacije, biti održana po svim epidemiološkim propisima i to s dvije lokacije - najsuvremenijeg televizijskog studija RTL-a te iz studija u Jadran filmu, ali ove godine bez publike.

Neki od doajena hrvatske glazbe, poput Radojke Šverko, Zorice Kondže, Urbana, Opće Opasnosti i Ansambla Lado,  dodatno će uveličati ovogodišnji Top.HR Music awards, upravo svojim neodoljivim izvedbama nekih starih klasika, a samim time i proslaviti, zajedno s publikom preko malih ekrana – 25 godina Hrvatske diskografske udruge. Također ćemo se prisjetiti  i velikog Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca kroz  nastupe Marka Tolje i Ivane Kindl.

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni.

Kategorije za ovogodišnji Top.HR  Music Awards nagradu su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album, najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač,  novi izvođač i najstreamanija pjesma. Tko je u ovoj vrlo značajnoj i najneobičnijoj godini osvojio nagrade, saznat ćete u nedjelju 07. veljače 2021. u 17:15 sati kada će dodjela biti emitirana na RTL-u. Glazba nas spaja, poručuju organizatori. Ne zaboravite u njoj uživati svaki dan.