Image
Foto: Profimedia.hr
Drew Barrymore
Foto: www.profimedia.hr

Drew Barrymore

Drew Barrymore dokazala je da može suvereno vladati ekranom u dobi od samo šest godina, kada je glumila u filmu "E.T.", a sa sedam godina postala je najmlađa voditeljica televizijske emisije "Saturday Night Live". Međutim, glumica je brzo odrastala i postala je ovisna o kokainu kao dijete, a Hollywood ju je stavio na crnu listu u dobi od samo 12 godina. Srećom, nakon rehabilitacije uspjela je izrasti u uspješnu zvijezdu i nanizala je brojne odlične uloge, a danas vodi svoj talk show, "The Drew Barrymore Show" i časopis Time ju je uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi u 2023.

Scarlett Johansson
Foto: www.profimedia.hr

Scarlett Johansson

Lijepa glumica Scarlett Johansson počela je glumiti još kao dijete, isprva u kazalištima New Yorka, a od 1994. godine i u filmu - svoj je prvi glumački posao dobila sa samo devet godina, kada je glumila u filmu "Sjever". Nakon toga, uloge su se samo počele nizati jedna za drugom, a gledali smo ju u zabavnim Marvelovim filmovima poput "Osvetnika", ali i u odličnim filmovima poput "Izgubljeni u prijevodu", Vicky Cristina Barcelona", "Dnevnik jedne dadilje", "Dvije sestre za kralja", "Jojo Rabbit" i "Djevojka s bisernom naušnicom".

Kirsten Dunst
Foto: www.profimedia.hr

Kirsten Dunst

Karijera Kirsten Dunst započela je u dobi od tri godine kada se počela baviti modelingom i snimati reklame. Svoje je prve pohvale dobila u filmu "The Bonfire of the Vanities" iz 1990., a već je s 13 godina "zaradila" nominaciju za Zlatni globus, glumeći s Bradom Pittom i Tomom Cruiseom u filmu "Intervju s vampirom". Nakon toga je ostvarila brojne značajne uloge, no najbolje ju pamtimo po ulozi Mary Jane u "Spider-Manu" iz 2002. godine i njegovim nastavcima.

Miley Cyrus
Foto: www.profimedia.hr

Miley Cyrus

Rođena u poznatoj obitelji, Cyrus je dobila svoju prvu veliku ulogu, ulogu pjevačice Hannah Montane, kada je imala samo 11 godina. Serija je to koja je debitirala 2006. godine, kada je imala 13 godina i prikazivala se 5 godina. Također se počela baviti pjevanjem, potpisavši ugovor za Disneyjev Hollywood Records. Cyrus je brzo postala idol tinejdžera diljem svijeta i jedna je od najuspješnijih zvijezda koje su izašle iz Disneyja, a i dalje je uspješna pjevačica, iako joj se stil s godinama malo promijenio.

Justin Timberlake
Foto: www.profimedia.hr

Justin Timberlake

Justin Timberlake oduvijek je volio pjevati. Kad je imao 11 godina, okušao se u talent showu "Star Search", a pridružio se i showu "All-New Mickey Mouse Club" sa samo 12 godina, zajedno s Britney Spears i Christinom Aguilerom. Proslavio se tek kasnih devedesetih godina kao vodeći pjevač boy benda 'N Sync, nakon čega je nastavio samostalnu pjevačku, ali i glumačku karijeru, tijekom koje je osvojio deset Grammyja i četiri Emmyja.

Lindsay Lohan
Foto: www.profimedia.hr

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan počela se baviti manekenstvom u dobi od svega tri godine, a zahvaljujući svom šarmu i talentu, uspjela je i kao glumica. Davne 1998. godine, kada je imala samo 12 godina, postala je jedna od najtraženijih dječjih zvijezda nakon što je glumila blizanke u Disneyjevom remakeu "Zamka za roditelje", a i dan danas ju najviše pamtimo po toj ulozi. U međuvremenu smo ju gledali i u filmovima "Opasne djevojke" i "Šašavi petak", a iako je imala problema s konzumacijom alkohola i droge, vratila se na pravi put i ponovno se posvetila karijeri, pa smo ju tako prošle godine gledali u filmu "Falling for Christmas". Osim toga, 36-godišnja glumica nedavno je objavila kako će uskoro postati majka.

Christian Bale
Foto: www.profimedia.hr

Christian Bale

Christian Bale nedvojbeno je jedan od najtalentiranijih glumaca u Hollywoodu. Njegov prvi glumački posao bila je reklama za žitarice 1983. godine, kada je imao samo osam godina. No, Bale je rasturio i debitirao na pozornici West Enda u predstavi "The Nerd". Privukao je pozornost Stevena Spielberga nakon uloge u mini-seriji "Anastasia: The Mystery of Anna" iz 1986. godine koja mu je donijela ulogu u filmu "Empire of the Sun", kada je imao 13 godina. Nakon toga najveću je slavu stekao ulogama u filmovima "Američki Psiho", kao i "Batman: Početak" i njegovim nastavcima.

Macaulay Culkin
Foto: www.profimedia.hr

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin često se smatra jednim od najuspješnijih dječjih glumaca iz devedesetih. Iako više nije u glumačkim vodama, počeo je "brusiti" svoj zanat u dobi od samo četiri godine. Tijekom 80-ih pojavljivao se na pozornici, na televiziji i na filmu, a 1990. dobio je glavnu ulogu u filmu "Sam u kući", za koju se prijavilo više od 200 glumaca. Nakon toga gledali smo ga u filmovima "Moja djevojka" i "Richie Rich", a iako je imao teških trenutaka u životu, glumac se potpuno oporavio i 'čist' je već godinama. Možda više nije toliko glumački aktivan, ali uspio je izvući se iz pakla ovisnosti te je danas u sretnom braku s Brendom Song, s kojom je dobio kćer Dakotu, a uskoro će dobiti i drugo dijete.

U industriji od malih nogu

Odrasli ispred kamere: Celebovi koji su krenuli kao dječje zvijezde, ali i dalje su vrlo uspješni

Biti u glazbenoj ili filmskoj industriji teško je u bilo kojoj dobi, a posebice ako u tu industriju uđeš kao dijete. I dok se na neke dječje zvijezde brzo zaboravi, neki samo nestanu ili ih slava "uništi" do te mjere da su poznatiji po svojim skandalima nego po svom radu, postoje neki celebovi koji su krenuli kao dječje zvijezde, a i dalje su uspješni te imaju blistave karijere. Od Drew Barrymore do Christiana Balea, izdvojile smo najveće zvijezde koje su svoju karijeru u Hollywoodu započele kao djeca i još uvijek su u središtu pozornosti - u pozitivnom smislu!

N.B.