Božić je vrijeme ljubavi: Ovi će vas citati podsjetiti na pravi smisao blagdana

Želimo vam sretan Božić i ugodne blagdane!

Božić je vrijeme ljubavi: Ovi će vas citati podsjetiti na pravi smisao blagdana

Božićno je vrijeme uistinu jedno od najljepših razdoblja u godini. To je vrijeme ljubavi i veselja, vrijeme u kojem sami sebe podsjećamo na ono što nam je najvažnije u životu. 

U vrijeme blagdana svi se okupljamo oko blagdanskog stola i provodimo svoje vrijeme s ljudima do kojih nam je najviše stalo. Ono što je važnije od poklona koje pronalazimo ispod bora, su ljudi koje volimo i koji vole nas. Pokloni bez ljubavi i topline ne znače ništa. Pravi duh Božića nije u poklonima, već u tom zajedništvu i lijepim emocijama koje osjećamo jedni prema drugima. 

Zato vas upravo danas, na sam Božić, uz pomoć ovih dirljivih citata podsjećamo na ono što je najvažnije u životu…


Želimo vam sretan Božić i ugodne blagdane i nadamo se da ga provodite u krugu svojih najmilijih.


"Ne dozvolite da vam prošlost ukrade sadašnjost. Ovo je poruka Božića: nikad nismo sami. 

"Prijedlozi za božićne darove: neprijatelju, oproštaj. Protivniku, toleranciju. Prijatelju, srce. Klijentu, uslugu. Svima, milosrđe. Svakom djetetu, dobar primjer. Sebi - poštovanje."

„Kada bismo barem mogli malo božićnog duha pospremiti u staklenke i otvoriti po jednu svaki mjesec u godini.“

„Ljepota Božića nije u poklonima, nego u prisutnosti.“   

„Na Božić svi putovi vode k tebi.“

„Božić je kada učiniš nešto malo posebnije za neku osobu.“

“Božić! Sama riječ donosi radost u naša srca. Bez obzira na to koliko možemo strah navalu, dugačke liste za Božić darove i kartice se mogu kupiti i dati, kad Božić dolazi tamo je uvijek isti topao osjećaj smo imali kao djeca, ista toplina koja grle naša srca i naše domove. ” „Nije važno što se nalazi pod božićnim drvcem, nego tko je oko njega.“ „Božić nije doba godine, Božić je osjećaj.““Božić nije u šljokice i svjetla i površan.Tajna leži u unutarnjem sjaju.To je rasvjeta požar unutar srca.Dobra volja i radost vitalni dio.To je viša misao i veći plan.To je slavno san u duši čovjeka. ” „Želim ti da nikad ne budeš toliko odrastao da prestaneš na Badnju večer gledati u nebo.“ „Jedan od najveličanstvenijih nereda stvori se na božićno jutro oko božićnog drvca. Nemojte ga prebrzo počistiti.“

„Božić je samo jednom na godinu, a ljubav koju osjećam prema tebi dođe jednom u životu.“ “Božić je većina uistinu Božić kad smo ga proslaviti dajući svjetlo ljubavi onima kojima je najpotrebnija.” “Božić nije vječni događaj na sve, ali dio nečijeg doma da je jedna nosi u nečijem srcu.”„Božićna čarolija je nečujna. Tiha je. Osjećaš je. Znaš za nju. Vjeruješ u nju.“


Foto: Unsplash

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.