7 savjeta o vezama koje nas je naučila serija 'Prijatelji'

Osim što nas je naučila sve o pravom prijateljstvu, serija "Prijatelji" kroz mnoge romantične zaplete dala nam je savjete o vezama koji nam mogu pomoći da razmislimo o svojim vezama i odnosima

7 savjeta o vezama koje nas je naučila serija 'Prijatelji'

Svaki obožavatelj "Prijatelja" naučio je ponešto iz ove humoristične serije. O prijateljstvu se učilo od Joeyja i Chandlera, o organizaciji od Monice, Phoebe nas je naučila kako uvijek gledati na svijetlu stranu života, a kako izgleda turbulentna veza pokazali su nam Rachel i Ross. 

Popularna serija puna je poučnih lekcija koje zaslužuju da budu spomenute. Zato ti donosimo savjete o vezama koji su nam poklonjeni u seriji "Prijatelji". 

Image

Što svaka žena može naučiti iz serije 'Seks i grad'

1. Prijateljstvo prije veze nije loša ideja 

Ako smo išta mogli naučiti od Chandlera i Monice to je da prijateljstvo savršena podloga za čvrstu vezu i sretnu vezu. Oni su bili dugogodišnji prijatelji i bez obzira na sve dokazali su da mogu biti u stabilnoj i inspirirajućoj vezi. 

Odmah na početku su znali mane i kvalitete jedno drugome te su uštedjeli vrijeme u kojem se inače parovi prilagođavaju. Lekcija koju su nas oni naučili je da prijatelje nikada ne gledamo kao potencijalne partnere samo zato što su nam predugo prijatelji i navikli smo da su uvijek tu. No, ako skupiš hrabrost, tvoje prijateljstvo se može pretvoriti u vezu o kakvoj si oduvijek sanjala. 

2. Ljubomora i manjak komunikacije su kombinacija iz pakla 

Poznata "We were on a break" rečenica iz serije je najpopularnija fraza ikada izgovorena, ali šali na stranu, postoji puno toga što možemo naučili od Rachel i Rossa. Iako su, tehnički gledano, bili na pauzi, takve tehnikalije ne bi smjele biti razlog da se varaju. Ross je nazvao Rachel i ispričao se, ali je saznao da je Mark u njezinom stanu samo nekoliko sati nakon njihove svađe. 

Ross je bio ljubomoran i nije htio otvoreno pričati o Marku s Rachel, a ona nije shvaćala zašto ju je njezin dečko tako napao. Oni su oboje krivi u ovoj situaciji i iz tog primjera smo mogli vidjeti kako ljubomora u kombinaciji s manjkom komunikacije može presuditi našoj vezi. 


via Giphy 

3. Prije ulaska u vezu, procijeni imate li ti i partner ista očekivanja 

Monica i Richard imali su slatku ljubavnu priču, ali prvu grešku su napravili odmah na početku kada jedno drugome nisu rekli što očekuju. Monica je odlučila da želi biti u vezi s 21 godinu starijim frajerom koji se upravo razveo i ima djecu i unučad. Ona sanja osnivanje vlastite obitelji, ali razlika u godinama je prevelika i realno par ne može uspjeti. 

Richard na kraju odluči da želi imati djecu, ali Monica vidi da on to govori samo kako bi je zadržao. Iako su voljeli jedno drugo imali su drugačije poglede na budućnost i znali su da moraju prekinuti. Lekcija koju moramo naučiti je da sve probleme moramo riješiti na početku veze kako nas to ne bi koštalo gubitka osobe.

4. Moguće je prijeći preko velikih problema 

Mike i Phoebe su se upoznali na spoju na slijepo i vrlo brzo su počeli razvijati osjećaje jedno prema drugome. Ali, kada je Phoebe saznala da se Mike ne želi vjenčati nakon što je prošao razvod, njezino srce je bilo slomljeno. Koliko god nije to htjela na glas priznati, htjela se udati jednog dana i prekinula je ovu vezu zbog razlika. 

Svi smo mislili da je kraj konačan dok Monica nije nazvala Mikea i rekla mu da ako nešto ne učini da će se Pheobe zaručiti za Davida i zbog toga on sjeda na avion kako bi zaustavio prosidbu. Iako su naišli na razlike po putu, Mike i Pheobe su dokazali da se svi problemi na kraju mogu riješiti. 

5. Stvaranje ultimatuma nikada nije rješenje

Ross i Emily su imali odličnu vezu odmah na početku. To je dovelo do toga da ju je Ross jako brzo zaprosio i da su se vjenčali iz vedra neba. No, dok je izgovarao zavjete, Ross je umjesto Emily rekao Rachel. 

Unatoč tome, Ross ju je uspio nagovoriti da se preseli u New York s njim. Ona je prhvatila pod uvjetom da on nikada više neće vidjeti Rachel. Ross je razmišljao da izbaci Rachel u potpunosti iz svojeg života, ali je onda shvatio da to ne želi napraviti. Iako je jasno zašto je to uznemirilo Emily, postavljanje ultimatuma umjesto dogovaranje granica dovodi do kraja veze ili braka. 

6. Kraj veze pa čak i bježanje s oltara može biti blagoslov na kraju 

Imati hrabrosti za svježi početak nije jednostavna i laka stvar za učiniti. Kada je Rachel ostavila Barryja pred oltarom, izgubila je sve. Bila je nesretna u toj vezi i znala je da ostavljanje Barryja nosi ogroman rizik koji je ona bila spremna prihvatiti. Bile su tu posljedice onoga što je učinila, ali je ipak odlučila započeti novi život u stanu s Monicom. 

Da nije to sve učinila, ne bi nikada završila s ljubavi svog života, Rossom. Ne kažemo da je lijepo to što je to Barryju napravila, ali ponekad drastične mjere mogu okrenuti tvoj život. Lekcija koju nas je Rachel naučila je da bez obzira koliko si dugo u vezi, ako si nesretna, prekid je najbolja stvar koju možeš učiniti za sebe.


via Giphy 

7. Nikada ne gubi nadu 

Ross i Rachel nisu imali savršenu vezu. Tijekom 10 godina bili su prijatelji, bili su zajedno nekoliko puta, postali su roditelji i tek na kraju su dobili svoj sretni završetak. Izlazili su oni i s drugim ljudima i gradili svoju osobnost, ali osjećaji koje su imali jedno prema drugome nikada nisu nestali. 

Istina je da nikada ne znaš što ti život može donijeti i ponekad najčudnija stvar može promijeniti tvoj život u jednom treptaju oka. Tek kad se Rachel odlučila preseliti u Pariz, Ross je shvatio koliko su duboki njegovi osjećaji i da ne može živjeti bez nje. Par je odlučio dati sebi priliku za kraj iz bajke.


via Giphy 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.