Play logo
Uzor su mnogima

7 slavnih žena koje su odabrale biti samohrane majke

Iako imaju uspješne karijere, ove su slavne dame uspjele uskladiti svoj posao sa svim radostima, ali i izazovima koje roditeljstvo donosi te su odabrale put samohranog majčinstva

profimedia-0640177206.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Odgajati djecu u današnjem svijetu prilično je izazovno. Međutim, odgajati djecu samostalno, bez pomoći drugog roditelja još je teže. I u svijetu slavnih je jako puno onih žena koje su svojoj djeci i mama i tata, a svojim su primjerom uzor brojnim samohranim majkama diljem svijeta.

Play logo

Iako imaju uspješne karijere, ove su slavne dame uspjele uskladiti svoj posao sa svim radostima, ali i izazovima koje roditeljstvo donosi te su odabrale put samohranog majčinstva. Većina njih nema stalnog partnera ili su im se brakovi raspali pa su odlučile same odgajati svoju biološku ili posvojenu djecu, a u toj su se ulozi zaista odlično snašle.

Od slavnih holivudskih zvijezda pa do poznatih pjevačica, ove dame dokazuju da samohrano majčinstvo ne treba biti prepreka uspjehu i ljubavi.

Foto: Instagram, Profimedia

Play logo

Angelina Jolie

Lijepa glumica postala je mama 2002. godine kada je usvojila siroče iz Kambodže, Maddoxa. Njezina kći, Zahara, rođena je u Etiopiji, a dio slavne obitelji postala je 3 godine kasnije. Nakon što se Angelina vjenčala s Bradom Pittom, njihova se obitelj proširila rođenjem biološke kćeri Shiloh 2006. godine te posvajanjem sina Paxa iz Vijetnama. Konačno, 2008. dočekali su blizance Knoxa Léona i Vivienne Marcheline, a par se potom razveo 2016. godine pa Angie danas sama odgaja svoju djecu.

Play logo

Sandra Bullock

Sandra Bullock još je jedna holivudska glumica koja je odabrala biti samohrana majka. Naime, svog 13-godišnjeg sina Louisa Barda posvojila je u tajnosti 2010. godine, a uskoro nakon toga podnijela je i zahtjev za razvod od Jessea Jamesa koji ju je godinama varao. Simpatična glumica i oskarovka ima i kćer, Lailu, koju je posvojila 2020. godine.

Sharon Stone

Sharon Stone je postala je majka 2000. godine kada su ona i njezin tadašnji suprug Phil Bronstein posvojili sina Roana, koji danas ima 23 godine. Nekoliko godina kasnije glumica se razvela, no unatoč tome odlučila je posvojiti još dvoje djece – sinove Lairda i Quinna. Slavna 65-godišnja glumica nikad nije skrivala svoje probleme s neplodnošću, a i javno je progovorila o svojima traumatičnim iskustvima sa spontanim pobačajima.

Play logo

Meg Ryan

Zvijezda brojnih romantičnih komedija, glumica Meg Ryan, ima dvoje djece i apsolutno uživa u samohranom majčinstvu. Svog prvog sina, Jacka, dobila je u braku s glumcem Dennisom Quaidom 1992. godine. Par se razveo 2001. godine, a glumica je 2004. donijela odluku da će posvojiti 14-mjesečnu Daisy iz Kine.

Play logo

'Uvjerena sam, potpuno uvjerena, da tu ništa nije bilo slučajno. Ona je kći koju sam trebala imati', rekla je glumica.

Play logo

Diane Keaton

Iako iza sebe ima burnu ljubavnu prošlost, legendarna glumica Diane Keaton ponosno je prigrlila ulogu samohrane majke. Sama odgaja svoje dvoje djece – kćer Dexter koja danas ima 28 godina te sina Dukea, koji ima 23 godine. Glumica je bila u 50-ima kada je odlučila posvojiti djecu te je tako dokazala da za majčinstvo nikad nije kasno.

Izvor: Profimedia.hr

Connie Britton

Glumica Connie Britton postala je majka u 44. godini života kada je odlučila posvojiti 9-mjesečnog dječaka iz Etiopije po imenu Yobi. Proces posvajanja trajao je čak 3 godine, a glumica je da otkrila da svaki dan zahvaljuje svojim sretnim zvijezdama.

Madonna

Madonna je postala majka 1996. godine kada je rodila kćer Lourdes. Četiri godine kasnije rodila je i sina, Roccoa. Kraljica popa željela je imati veliku obitelj pa je odlučila posvojiti još četvero djece – sina Davida koji danas ima 17 godina, kćer Mercy koja je ove godine isto proslavila svoj 17. rođendan te blizanke Stellu i Estere koje imaju 10 godina.

Play logo