15 slavnih žena koje su otvoreno rekle da ne žele djecu

Roditeljstvo nije za svakoga!

15 slavnih žena koje su otvoreno rekle da ne žele djecu

Kao i sve druge velike životne odluke, odluka o djeci nevjerojatno je osobna. A kao i sve te druge velike životne odluke, taj izbor može biti zbog bezbroj razičitih razloga

Bez obzira jesu li izabrale manje tradicionalan roditeljski put ili koncept majčinstva jednostavno nije za njih, ove zvijezde javno su progovorile o svojoj odluci da ne žele imati djecu

Cameron Diaz

"Toliko puno više posla imate ako imate i djecu. Imati živote osim svog vlastitog, za koje ste odgovorni - nisam to prihvatila. To mi je olakšalo stvari. Beba - to je cijeli dan, svaki dan 18 godina. Ne imati dijete može olakšati stvari, ali to ne čini odluku lakšom. Volim štititi ljude, ali nikad me nije privlačila pomisao da postanem majka. To ne znači da život nije ponekad težak. Ja sam samo ono što jesam. Radim na onome što jesam. Trenutno, mislim da su stvari dobre za mene. Puno sam napravila i ne zamaram se više time." - Esquire, 2014.

Helen Mirren

"To nije bila moja sudbina. Mislila sam da će biti, čekajući da se to dogodi, ali to se jednostavno nikada nije dogodilo, i nije me bilo briga što ljudi misle...Samo su me dosadni stari muškarci ispitivali. I kad god bi mi uputili komentar na djecu i moje godine, rekla bi im da odjebe." - Vogue, 2013.

Alison Brie

"Ne želim trenutno imati djecu. To je sjajno jer se ne brinem o tome kada bih trebala zatrudnjeti i ne razmišljam o tome svaki dan. Bilo bi lijepo, ali mislim na sve stvari koje bi bile itekako stresne. Razmišljam o tome koliko smo uključeni u živote naših mačaka...a što bi tek bilo da je to dijete!" - The Times of London, 2018.

Renée Zellweger

"Majčinstvo nikada nije bilo moja ambicija. Ne razmišljam na taj način i nikad nemam očekivanja poput 'kad ću napuniti 19 godina, to ću učiniti, a do trenutka kad napunim 25, napravit ću ono'. Samo uzimam stvari onako kako dolaze, svaki dan u isto vrijeme, i ako se stvari dogode, super. Samo želim biti neovisna i moći se brinuti o sebi. Sve drugo je samo dodatak." - The London Times, 2008.

Jennifer Aniston

"Nemam tu vrstu liste stvari koje moraju biti napravljene i ako ih ne prikrižim, da sam tada podbacila kao žena ili svoju vrijednost žene. Osjećam se kao da sam 'rodila' puno toga, bila majka na druge načine. Mislim da nije fer takav pritisak nametati ljudima." - The Today Show, 2014. 

Ellen DeGeneres

"Vjerojatno bismo bile sjajni roditelji. Ali radi se o ljudskom biću i ako misliš da nemaš odlične vještine ili veliku želju za roditeljstvom, količinom posla i odgovornošću, ne bi ih htjela zeznuti. Volimo svoje životinje." - People, 2014.

Winona Ryder

"Ovo je malo osobno, ali imam 42. godine i...Razgovarala sa sa svojim tatom prošle godine i rekla sam mu: 'Što ako ne mogu imati dijete?', na što mi je on rekao: 'Postoje drugi načini da imaš djecu u životu.' I to je istina. Provodim nevjjerojatno vrijeme s bratovom djecom." - The Telegraph, 2014. 

Kim Cattrall

"Kad sam imala 5 godina, moja fantazija je bila da imam stotinu pasa i stotinu djece. Shvatila sam da toliki pritisak osjećam iz vanjskih izvora, i znala sam da nisam spremna poduzeti taj korak ulaska u majčinstvo. Biti majka nije dio mog iskustva ovog puta." - O, The Oprah Magazine, 2003.

Oprah Winfrey

"Nikad nisam imala djecu, niti pomislila da ću imati djecu. Ali sada imam 152 kćeri, oočekujem ih još 75 sljedeće godine." - Oprah Winfrey Leadership Academy, 2007.

Betty White

"Ne, nikad nisam zažalila. Toliko sam kompulzivna u vezi stvari. Znam da bi, da sam ikada ostala trudna, to bio cijeli moj fokus. Ali nisam odlučila imati djecu jer sam se usredotočila na svoju karijeru i ne mislim da sam, s obzirom na svoju kompulzivnost, mogla imati oboje." - CBS Sunday Morning, 2011.

Kylie Minogue

"Naravno da se pitam kako bi to bilo, ali, tvoja sudbina je tvoja sudbina i ne mogu zamisliti da nekim čudom zatrudnim...u ovom trenutku u svom životu, pitam se, bih li uopće mogla biti majka? Bila bi laž da kažem da tu nema nimalo tuge, ali ne dopuštam si upuštati se u takvu tugu." - The Sunday Times, 2018.

Dita von Teese

"Bila sam udana za nekoga tko nije bio materijal za oca. Jedva se mogao brinuti za sebe, a kamoli za dijete, pa sam promijenila svoju perspektivu, prilagodila se i pomislila: U redu je ne imati djecu. Samo ću gledati kako se moj život odvija i vidjeti što će se dogoditi. Neću biti ništa manje osoba ako nemam djece. Sve će se riješiti onako kako bi trebalo." - The Independet, 2007.

Dolly Parton

"Odrasla sam u velikoj obitelji s osmero djece mlađih od mene i nekoliko mojih braće i sestara došlo je živjeti sa mnom kasnije. Volim njihovu djecu kao da su moja, njihove unuke također, a sad imam već i praunučad. Zovu me teta baka. Često razmišljam kako mi nije bilo suđeno da imam djecu kako bi sva tuđa djeca bila moja." - People Country, 2014. 

Gloria Steinem

"Potpuno sam sretna što nemam djece. Mislim, ne mora svatko živjeti na isti način. I kao što je netko rekao: 'Svatko tko ima maternicu ne mora imati dijete više nego kao što bilo tko s glasnicama ne mora biti operni pjevač." - Chelsea Lately, 2011.

Chelsea Handler

"Definitivno ne želim imati djecu. Mislim da ne bih bila sjajna majka. Ne želim imati dijete pa da ga odgoji dadilja. Nemam vremena da sama odgojim dijete. " - The Conversation with Amanda De Cadenet, 2013.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.