Budite kreativni i uštedite novac: Doznajte kako napraviti policu od drveta

Viseće police na konopima vrlo su popularne i estetski primamljive, a u nastavku doznajte kako napraviti policu od drveta

Budite kreativni i uštedite novac: Doznajte kako napraviti policu od drveta

Jedno od boljih dekorativnih rješenja su police koje osim estetskog dojma služe i kao mjesto za odlaganje predmeta. Iako se police mogu kupiti u svim dućanima namještajem, ponekad je dobro zapitati se kako napraviti policu od drveta i upustiti se u kreativnu avanturu. 

Viseća polica na konopima svjesno je stekla veliku popularnost. Izgleda mnogo spektakularnije od običnih polica, a istodobno je istinski funkcionalna i svestrana. Kada se upuštate u uradi sam avanturu i pitate se kako napraviti policu od drveta, osim drveta, trebaju vam samo uže i nekoliko alata poput bušilice i kukica. 


Image


(FOTO: Pixabay)

Kako napraviti policu od drveta?
Bušilicom izbušite rupu u svakom kutu ploče. Zapamtite da rupe ne smiju biti preblizu rubovima. Obojite ploču bojom, a zatim, kada se premaz osuši, tretirajte s mat lakom ili voskom (to nije potrebno, ali je preporučljivo - ako želite policu zaštititi od mokrog čišćenja i ogrebotina). Postavite čelične kuke na zid: najprije upotrijebite sloj da napravite tragove, a zatim pomoću bušilice s bušilicom od 8 mm izbušite rupe, umetnite tiple 8 mm u rupe i na kraju navucite kuke u njih. Izrežite 4 metarsko uže na 4 jednake duljine od 1 m. Provucite užad kroz rupe u dasci, a zatim ih privežite krajevima na dasci u čvoru.


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!