Iznimno su talentirani

Odani, poslušni i neodoljivi: Ovo je 10 najinteligentnijih pasmina pasa

O karakteristikama i intelektualnim sposobnostima naših najboljih prijatelja provedena su brojna istraživanja, a studije su potvrdile da postoje određene pasmine pasa koje se posebno izdvajaju iz 'čopora'

pexels-helena-lopes-1938125.jpeg
Foto: Pexels

Oni su naši najbolji i najodaniji prijatelji. Ako si ikad imala psa, onda sigurno i sama znaš kako su psi izuzetno inteligentna i emotivna bića, no da bi mogli pokazati svoj puni potencijal, potrebni su im dobar i kvalitetan trening, puno pažnje i socijalizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Rasni ljepotani

Neodoljive pseće njuškice: 10 pasmina koje krasi nevjerojatna ljepota

O karakteristikama i intelektualnim sposobnostima pasa provedena su brojna istraživanja, a studije su potvrdile da postoje određene pasmine pasa koje se posebno izdvajaju iz 'čopora'.

Prilikom istraživanja ispitivala se tzv. radna inteligencija pasa (spremnost na obuku i praćenje naredbi), a rezultati su objedinjeni u knjizi 'The Intelligence of Dogs'. Ova je knjiga objavljenja davne 1994. godine, a njezino ažurirano izdanje izašlo je 2006. godine. Do današnjeg dana ostala je značajan dio literature vezane uz tu tematiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako planiraš nabaviti psa ili te samo malo više zanimaju neke zanimljive činjenice o pojedinim pasminama pasa, u nastavku otkrij kojih se to deset pasmina smatra najpametnijima.

1/11
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.