Karizmatični i najbolji

Svjetsko prvenstvo u odbojci: Ovi odbojkaši već su osvojili ženska srca

U Sloveniji i Poljskoj započelo je Svjetsko prvenstvo u odbojci i već su izašle liste odbojkaša koje žene obožavaju

profimedia-0681225797.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svjetsko prvenstvo u odbojci za muškarce 2022. počelo je 26. kolovoza, a radi se o dvadesetom izdanju ovog turnira. Dvadeset četiri najbolje svjetske odbojkaške muške ekipe pokušat će osvojiti medalje. Svjetsko prvenstvo se prvobitno trebalo održati u Rusiji, ali zbog rata u Ukrajini oduzeta su im organizacijsk prava. Zbog toga su Poljska i Slovenija domaćini ovogodišnjeg prestižnog natjecanja, a nažalost naša reprezentacija nije prisutna.

Image
A koji je tebi najzgodniji?

Ljepša strana nogometa: Tko su naši najzgodniji nogometaši?

Svjetsko prvenstvo trajat će do 11. rujna i svi ljubitelji odbojke i sporta moći će uživati u najboljoj igri. Naravno kao i na svakom natjecanju neke ekipe su favoriti, a svi predivađaju dobre rezultate za Poljsku, oni će braniti svoju titulu svjetskih prvaka. Brazil i Francuska su također ekipe koje je dominirale na proteklim natjecanjima i svakako se očekuje velika borba.

No kao i na svakom natjecanju, neki sportaši posebno privuku pažnju svojom karizmom. Stoga su već napravljeni popisi najzgodnijih odbojkaša, a ovi muškarci su se našli na njima.

Antoine Brizard (Francuska)

Ovaj dugokosi sportaš istaknuo se na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2017. godine iako je Francuska zauzela deveto mjesto. No pobijedili su na Olimpijskim igrama u Tokiju, također su među favoritima i na ovom natjecanju pa će mnogi uživati u igri ovog igrača. Konkurencija je jaka, ali su prognoze za Francuze odlične.

Klemen Čebulj (Slovenija)

Klemen je prvi put igrao u slovenskoj reprezentaciji 2010. godine, a već sljedeće godine su osvojili broncu na Europskom prvenstvu. Četiri godine kasnije osvojili su zlatnu medalju. Slovenci ga smatraju izuzetnim igračem i očekuju da će na ovom prvenstvu odlično igrati.

Stephen Boyer (Francuska)

Mladi francuski reprezentativac sudjelovao je i u pobjedi na Olimpijskim igrama u Tokiju te osvojio Svjetsko prvenstvo prije pet godina. Ovaj 26-godišnjak inače igra za poljski klub Jastrzębski Węgiel.

Amin Esmaeilnezhad (Iran)

25-godišnji Iranac postao jedno od najpopularnijih lica u svojoj ekipi. Reprezentaciji svoje zemlje pridružio se prije godinu dana, ali je odmah postao jedan od najvažnijih igrača. Mnogi očekuju da će i na ovom Svjetskom prvenstvu pokazati svoje vještine.

Julian Zenger (Njemačka)

Mladi njemački igrač, ima samo 24 godine, već je postao jedan od najboljih i najvažnijih članova reprezentacije. Uspješan je i u kupskoj odbojci, a na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu sigurno će se ponovno istaknuti.

Earvin Ngapeth (Francuska)

Francuski reprezentativac Ngapeth jedan je od najzabavnijih, najnepredvidivijih i najvještijih igrača svjetske odbojke. Ovaj 31-godišnjak uvijek je najbolji u najvažnijim utakmicama. Smatra se ključnim igračem u francuskoj reprezentaciji i od njega se puno očekuje.