Play logo
Sve najbolje!

Snažna kao stijena: Danas imendan slavi Petra

Istovremeno snažna i emotivna, žene s imenom Petra su odlične prijateljice te su vrlo ambiciozne

Petra
Play logo

Baš kao što ga ponosno nosi slavni antički grad koji je svojom snagom izdržao stoljeća izazova, jednako su snažne i žene koje nose ime Petra. Petre slave više puta imendan, 22. veljače, kao i 29. lipnja te 18. studenog. Kako je danas njihov dan i vrijeme je da se prisjetimo zašto ih toliko volimo te što ih čini posebnima.

Play logo

Ime Petra dolazi od latinske riječi 'petrus' što u prijevodi znači kamen ili stijena. Upravo takva je i svaka Petra, snažna, samostalna, nepokolebljiva i prije svega odlučna. Petra zna točno što želi u životu i ne boji se boriti za svoje ciljeve, pri tome imajući na umu osjećaje drugih.

Nikada neće iskoristiti situaciju kako bi pogodovala samoj sebi, nego će uvijek u obzir uzeti potrebe svojih prijatelja i obitelji. Osim što je snažna, vrlo je emotivna i romantična te je pravi užitak biti njezin partner ili prijateljica. U poslovnom svijetu brzo će doći do izražaja jer je izuzetno ambiciozna te zna kako iskoristiti svoje kvalitete.

Play logo

Ostavlja i snažan prvi dojam jer je samo ime Petra vrlo zvučno. Zato ćeš Petru u svom životu jako teško zaboraviti. Žene koje nose ime Petra također su vrlo često javne ličnosti pa tako kod nas imamo glumice Petru Dugandžić te Petru Kurtelu i pjevačicu Petru Kovačević. O Petrama su pisane mnoge pjesme od kojih je najpoznatija ona Arsena Dedića.

Petra je u Hrvatskoj jedno od najpopularnijih imena i već se nekoliko godina nalazi u top 10 imena koje roditelji daju svojoj djeci. Iako je vrlo popularno kod nas, Petra je zapravo internacionalno ime koje je posebno popularno u Kanadi. Postoji mnogo nadimaka koje Petre nose, a najpoznatiji od njih su Pera, Perka i Peca.

Play logo

Ako i ti imaš snažnu i romantičnu Petru u životu ne zaboravi ju označiti u komentarima. Čak i ako se niste dugo družile, vrijeme je da obnovite svoje prijateljstvo i ponovno stvarate nove uspomene!

POGLEDAJ VIDEO: Trening za jačanje gluteusa

Play logo