403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako napraviti domaći feta sir

Savjeti kako napraviti domaći feta sir
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Znate li kako napraviti domaći feta sir? U nastavku donosimo nekoliko informacija koje će vam u tome pomoći

Evo i postupka kako napraviti domaći feta sir. Ugrijte  2 litre mlijeka na oko 30 stupnjeva uz povremeno miješanje da bi se ravnomjerno ugrijalo pa ukloniti s vatre. U tom trenutku dodajte veliku žlicu jogurta koju ste razblažili žlicom mlijeka. Nakon što ste sve dobro promiješali sada to dobro, poklopite i ostavite 1 sat na sobnoj temperaturi. Postupak kako napraviti domaći feta sir nastavite tako što ćete dodati 2 žlice sredstva za sirenje, ponovno sve promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi tijekom noći.  Ujutru usireno mleko narežite na kockice i ostavite ih da stoje petnaestak minuta. To sve zajedno zatim procijedite kroz gazu i ostavite da se dobro cijedi, neka 2-4 sata. Sirutku koju dobijete sačuvajte.  Zatim feta sir koji ste dobili stavite na hladno mjesto. Ujutro sir odmotajte pa ga u zdjeli pomiješajte s pola kašičice soli.  Treći korak kako napraviti domaći feta sir je da na dno velike i plitke cjediljke stavite čistu gazu na koju ćete istresti sir. Prekrijte sve gazom i pritisnite ga nečim teškim.  Neka odleži preko noći na hladnom, a sutradan narežite kockice sira, prelijte ih posoljenom sirutkom, koju ćete napraviti tako da dodate 5 žlica soli na pola litra sirutke. Zatim tu smjesu ostavite u frižideru.  Tako pripremljen feta sir treba da dozrijeva 5 dana. Nakon ovakvog postupka kojim ste naučili kako napraviti feta sir, možete samo uživati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx