Reci DA! se nastavlja obnovom još tri dječja doma

U nastavku će se uređivati još tri centra za pružanje usluga u zajednici

Reci DA! se nastavlja obnovom još tri dječja doma

Ciglica po ciglica i nastaje kuća sretnih ciglica. Tako bi se mogao opisati nastavak humanitarne akcije Reci DA! koju već dvije godine zajednički provode tvrtke P&G  i Lidl Hrvatska. Nakon što je u prva dva vala akcije prikupljeno oko tristo tisuća kuna za obnovu 7 dječjih domova, ove jeseni se akcija nastavlja prikupljanjem sredstava za obnovu centara za pružanje usluga u zajednici u Slavonskom Brodu, Koprivnici i Karlovcu.

Druženjem s djecom u Centru za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu označen je početak trećeg vala akcije Reci DA!

„Kuća sretnih ciglica i svojim nazivom simbolički označava sve naše napore koje u protekle dvije godine provodimo s ciljem obnove 12 dječjih domova. Do sada smo obnovom i uređenjem prostora uspjeli uljepšati svakodnevicu u sedam dječjih domova, a u nastavku ove jeseni uređujemo još tri. Putem humanitarne akcije Reci DA! upoznali smo probleme i izazove s kojima se susreću djeca i djelatnici domova, te možemo reći da je bilo iznimno emotivnih trenutaka za sve nas. Uz podršku naših partnera, tvrtke Lidl Hrvatska i Ministarstva socijalne politike i mladih bliže smo ostvarenju još jednog cilja, a to je obnova još tri dječja doma. Veliko hvala svim kupcima koji su svojim sudjelovanjem do sada omogućili uljepšavanje dječje svakodnevice i njihovo ugodnije odrastanje“, izjavio je Srđan Lisac, član Uprave P&G-ja za Hrvatsku.Image


U Centru za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica uređivat će se spavaonice i dnevni boravci kako bi prostor bio što ugodniji za svakodnevno korištenje.

„U našem domu je na skrbi 50-tero djece. Od toga je njih 12-tero na stalnoj skrbi, dok 38-ero djece koristi prostor kroz poludnevni boravak. Mi se trudimo da im odrastanje uz nas bude što sličnije obiteljskom okruženju, zato djeca i borave u prostorima koji su uređeni poput stanova, a zajedno smo jedna velika obitelj. Nažalost, nismo u mogućnosti redovito opremati prostor zbog čega od srca zahvaljujem tvrtkama P&G i Lidl Hrvatska koje će nam omogućiti zamjenu dotrajalog namještaja“, izjavila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici,  Kuća sretnih ciglica, Renata Puljko.

U koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici iz sredstava donacije će se obnoviti kuhinja, a u karlovačkom Centru dječje sobe i zajednički prostori. 

„Humanitarna akcija Reci DA! već je dvije godine dio našeg planiranja i razmišljanja. Iznimno nas veseli kada vidimo kolike se promjene postignute u kratkom periodu jer je iza nas obnova sedam domova. Posebna zahvala ide našim kupcima i korisnicima proizvoda tvrtke P&G jer su oni svojim sudjelovanjem značajno doprinijeli uspjehu akcije Reci DA!, a vjerujemo da će uspjeh i ovog vala akcije omogućiti uljepšavanje dječjih domova i ugodnije odrastanje svakom djetetu", izjavila je voditeljica Odjela odnosa s javnošću Lidla Hrvatska, Lana Jugo.
Djecu je svojim dolaskom razveselila i radijska i TV voditeljica Zlata Muck koja im je podijelila proizvode tvrtke P&G i Lidl Hrvatska i koja je izrazila podršku humanitarnoj akciji Reci DA!

Potporu cijelom projektu od samog početka pruža i Ministarstvo socijalne politike i mladih čije smjernice idu prema što većem osnaživanju bioloških obitelji, razvoju udomiteljstva u zajednici te deinstitucionalizaciji kad je riječ o zbrinjavanju djece.  

Treći dio humanitarne akcije „Reci DA“ u svim trgovinama Lidla započinje 29. kolovoza i trajat će do 2. listopada, a kupci se u akciju mogu uključiti kupnjom bilo kojeg proizvoda tvrtke P&G, te na taj način doprinijeti prikupljanju sredstava za uljepšavanje svakodnevice u dječjim domovima u Slavonskom Brodu, Karlovcu i Koprivnici.  

U 12 dječjih domova/centara za pružanje usluga u zajednici kojima je osnivač Republika Hrvatska smješteno je 351 dijete, a za 431 dijete se pružaju usluge boravka ili organiziranog stanovanja.


Možda će te zanimati

Image
SVAKODNEVNI OUTFIT

Imaš li već svoj par? 15 najljepših širokih traperica koji se pojavljuju kroz tri modela

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci