Zimovanje u Obertauernu – Tamo gdje je snijeg kod kuće

„Sasvim gore“ bit ćete najbliže pravoj sreći zimovanja!

Zimovanje u Obertauernu – Tamo gdje je snijeg kod kuće

Želite doživjeti čistu zimsku zabavu dok na drugim mjestima još nije pala nijedna pahulja? Ili dok se drugdje rastopio već posljednji snijeg? Obertauern – skijalište na najvišoj nadmorskoj razini regije Salzburger Land – je po pitanju zasnježenosti jedno od najpouzdanijih skijališta Alpa. Za vas to znači: odlični uvjeti od kraja studenog do početka svibnja!


Image


Usred fascinantnog planinskog svijeta regije Salzburger Land, između 1630 i 2313 metara nadmorske visine, očekuje vas 100 km predivnih staza, 1 vlak s kabinama, 18 sjedežnica, 1 vlak sa sjedežnicama i kabinama, 6 vučnica, 26 km divnih loipa za skijaško trčanje, obiteljski snježni park medvjeda Bibo te snježni park za ljubitelje freestylinga. Stoga dođite i iskoristite ove mogućnosti.
Osim toga, Obertauern nudi vrlo moderni hotelski i apartmanski komfor, vrhunski wellness i ponude za fitness, mnogobrojne mogućnosti za šoping, bezbroj lokacija za après-ski, uzbudljiv noćni život, brojna prvoklasna događanja i prije svega sasvim opušten i odmoran ugođaj.


Image


Ima li išta ljepšeg od osjećaja kada nakon što izađete iz hotelske sobe odmah stupate na stazu? A sve to u lijepoj regiji Salzburger Land. Odavde je svako skijalište pješice dostupno. Godišnji odmor bez auta i bez potrebe za drugim prometnim sredstvima je doista nešto krasno, zar ne?! „Na vrhu“ možete iz svakog smještajnog objekta izravno i bez skijaškog autobusa pristupiti mreži od 100 kilometara staza. To je jedinstveno jamstvo Ski-in/Ski-out – iz kreveta izravno na stazu. Tauernski krug u Obertauernu istodobno raspolaže jednom od najatraktivnijih skijaških krugova Alpskog prostora, koji vas vodi s jednog spusta na drugi. Skijaški krug Super Seven omogućuje zahtjevnom skijašu uspon na 7 najviših vrhova oko Obertauerna. Sasvim gore“ bit ćete najbliže pravoj sreći zimovanja!

U Obertauernu ćete uživati ne samo u tradicionalnim zimskim sportovima kao što su skijanje, skijaško trčanje i sanjkanje, već se možete okušati i u najnovijim trendovskim disciplinama kao što su snowkiting i snowbiking. A za sve one koji znaju uživati vjerojatno nema romantičnije stvari od vožnje u konjskim zapregama s vašim najdražima kroz čaroliju zimskog krajolika.


Image


Dugo se Obertauern u prvom redu smatrao okupljalištem svih onih koji žele grandiozno skijati i grandiozno slaviti. Zabava après-ski odnosno noćni život u skijaškim postajama smještenima u visokom gorju regije Salzburger Land jednako je legendarna kao i zajamčena zasnježenost, koja je gotovo bez konkurencije. No već nekoliko godina Obertauern privlači sve više obitelji te se u međuvremenu bez sumnje može ubrojiti u regiju koja je u čitavom Alpskom prostoru najbolje opremljena za bavljenje zimskim sportom, a ujedno primjerena za obitelji. Središnja točka oko koje se sve vrti u obiteljski prilagođenom Obertauernu je Obiteljski skijaški park medvjeda Biba koji se nalazi odmah u centru mjesta.

Dodatnu specijalnu ponudu za obitelji s djecom do 15 godina starosti pripremio je Obertauernski snježni zeko „Bobby“. U okviru „Bobbyjeve snježne avanture“, paket-aranžmana s mnogim odličnim uključenim uslugama, djeca mogu po cijeni od 199,- EUR uz igru usvojiti vještinu skijanju.


Image


No ipak vam neće biti uskraćen niti noćni život u Obertauernu – bez obzira putujete li sami ili s prijateljima. Ovdašnja uzbudljiva noćna scena ispunit će očekivanja svih posjetitelja: uz vruće ritmove, cool pića upoznat ćete zanimljive osobe, sve uz mnoštvo zabave. Da bi zabava na stazi bila potpuna morate samo skrenuti u jednu od brojnih planinskih koliba. Tamo se možete tijekom dana okrijepiti finim poslasticama, prepustiti se sanjarenju na jednoj od osunčanih terasa ili se uz večeru opustiti uživajući u finom kuhanom vinu.
Ima li što ljepše od provođenja zajedničkog, obiteljskog zimovanja? Zimovanje koje je zabavno za sve – mlade i one malo starije? Zasigurno nema! Uz to, sve ćete ovo dobiti „na samom vrhu“, na nadmorskoj visini od 1740 metara, na zimovanju u Salzburger Landu. Na zimovanju u Obertauernu!


Image


Tjedni paket-aranžmana u Obertauernu:
Tjedni otvaranja: 16.11. – 24.12.2016.
Tjedni pršića: 07.01. – 28.01.2017.
Bobbyjeve snježne avanture: 07.01. – 28.01.2017. | 15.04. – 22.04.2017.
Tjedni „Sun & Fun“: 25.03. – 08.04.2017. | 15.04. – 01.05.2017.

Vrhunska događanja u Obertauernu 2016./17.:
Start rada liftova (ovisno o stanju snijega): 16.11.2016. Ski-Opening: 30.11. – 04.12.2016.
Koncert otvaranja uz nastup benda „Glasperlenspiel“: 03.12.2016.
Tulum krampusa: 09.12.2016.
Dani skijanja na Tauernu: 10.12.2016. | 22.04.2017.
Nagradna igra Gamsleiten Kriterium: 16. / 17.04.2017.
Kraj sezone: 01.05.2017.