Mjesto dobrog vina i lijepih plaža

Vrbnik - dragulj otoka Krka s najužom ulicom na svijetu

Vrbnik svojom ljepotom i šarmom privlači sve više posjetitelja i jedno je od mjesta koja moraš posjetiti nađeš li se na otoku Krku

Vrbnik
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Mjesto je to koje u sebi krije najužu ulicu na svijetu i u kojem možeš okusiti najfinija vina na otoku Krku. Mjesto kojem ćeš se, jednom kad ga posjetiš, zasigurno poželjeti vratiti. To je, bez sumnje, jedno od najpoznatijih hrvatskih mjesta zahvaljujući svojoj glagoljaškoj baštini, a riječ je o Vrbniku.

Image
Skriveni dragulji

Najljepše skrivene plaže na otoku Krku koje želimo posjetiti

Vrbnik se smjestio visoko, na nadmorskoj visini od oko 50 metara, na zaista osobitome mjestu na hridi koja doslovce uranja u more i jedino je veće mjesto na istočnoj obali otoka Krka. Simpatične uličice i prekrasan pogled ono je što ovaj grad čini toliko šarmantnim i posebnim, a na samom putu prema Vrbniku primijetit ćeš velika polja vinograda.

Upravo polja zahvalna su za stvaranje najpoznatijeg proizvoda Vrbnika - zlatnožutog vina Žlahtine, koje je poznato diljem Hrvatske. A kako bi i doživljaj bio potpun, diljem gradića možeš pronaći simpatične vinarije u kojima možeš kušati neka od najboljih vina napravljena na ovom području.

Osim dobrim vinom, Vrbnik se odlikuje svojom bogatom poviješću, pa ga nazivaju kolijevkom pismenosti u Hrvata i jedno je od najstarijih mjesta na otoku Krku - u njemu je rođen osnivač prve poznate hrvatske glagoljaške tiskare u Senju, Blaž Baromić.

Sve su to razlozi zbog kojih bi se ovo mjesto trebalo naći na tvom popisu kada posjetiš otok Krk, a uz to, Vrbnik je i omiljeno turističko središte zbog prekrasnog plavog mora i divnih plaža, a plaže Zgribnica i Potovošće samo su neke koje moraš posjetiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.