Svijet je pun veličanstvenih pogleda, ali ova mjesta stvarno oduzimaju dah

Ovo je bez pretjerivanja - kompilacija najvećih hitova majke prirode!

Svijet je pun veličanstvenih pogleda, ali ova mjesta stvarno oduzimaju dah

Masivni glečeri, nevjerojatne planine, zelene doline, beskrajna dubina mora i oceana: Sasvim sigurno je da živimo u velikom, prekrasnom svijetu punom čudesnih ljepota prirode. 

I dok bi popis najnevjerojatnijih čuda majke prirode mogao ići unedogled, izabrale smo devet mjesta koja zbog svojih izvanzemaljskih krajolika i nevjerojatnih pogleda treba pomaknuti na sam vrh popisa putovanja koje barem jednom u životu treba posjetiti. 

U današnje doba, dovoljna je samo Google tražilica kako bismo vidjeli bilo koju od ovih veličanstvenih destinacija, ali vidjeti ih uživo puno je više od samo lijepe fotografije

Pogledaj naše favorite i počni štedjeti već danas!

Pročitaj još:

Image

Skriveni dragulji: 10 najljepših 'tajnih' otoka u Europi

Klifovi Mohera

Klifovi Mohera definitivno spadaju u najljepše prirodne znamenitosti Irske, ali i cijelog svijeta. Stajati na oštrom rubu strmih, stjenovitih litica koje se izdižu iz Atlantskog oceana pružit će ti osjećaj kao da si stigla na kraj svijeta. Iako je ovo mjesto turistima privlačno tijekom cijele godine, puno manje gužve su u listopadu, kada ćeš imati pogled na najveliičanstvenije valove


  • Irska

Kineski zid

Milijuni ljudi tijekom stoljeća pomogli su u izgradnji, obnovi i održavanju veličanstvenog Kineskog zida, koji se spušta, raste i proteže po cijeloj zemlji na više od osam tisuća kilometara. Iako je teško ne naći se u gužvi na ovoj prekrasnoj građevini, ali možda je najbolje izbjeći posjete početkom proljeća i jeseni kada su one najveće.    • Kina

Eiffelov toranj

Napoleon je zaslužan za transformaciju 'grada svjetla', ali inženjer Gustave Eiffel pomogao je definirati gradski pejzaž s golemom željeznom rešetkastom kulom, koja je postala simbol romantike. Eiffelov toranj gotovo je nemoguće ne vidjeti iz svakog kutka Pariza, a pogled je definitivno najljepši kad se popneš na njegov veličanstven vrh. Najbolje vrijeme za posjetiti prekrasan Pariz (i pritom izbjeći jako velike gužve i proći koju kunu jeftinije) je zima ili rano proljeće.


  • Francuska

Matterhorn

Veličanstvena planina Matterhorn nalazi se na granici između Švicarske i Italije i na vrtoglavoj nadmorskoj visini od 4.478 metara. Snijegom prekriven vrh ove veličanstevne planine ima prepoznatljiv piramidalni vrh koji je postao ilustracija zlatnog doba alpinizma i svih njegovih pobjeda. Pješačka staza do jezera Riffelsee otvorena je od srpnja do listopada, a što kasnije ideš - naići ćeš na manju gužvu.


  • na granici između Švicarske i Italije

Grand Canyon

Grand Canyon jedan je od najvećih fenomena, a radi se o nacionalnom parku i rezervatu prirode na jugozapadu Sjedinjenih Američkih Država u državi Arizoni. Da je zaista velik, govori i činjenica da se radi o prostoru dugačkom čak 347 kilometara koji izgleda kao nešto izvan ovog svijeta. Osim toga, Grand Canyon otkriva i drevne proterozojske i paleozojske slojeve - dvije milijarde godina povijesti hrđe zemlje - vizualni doživljaj koji nije lako zabilježiti na fotografiji i ne može se naći nigdje drugdje u svijetu. Od ožujka do svibnja najbolje je vrijeme za posjetiti ga želiš lii izbjeći jako velike gužve.


  • SAD

Machu Picchu

Iako postoje mnoge teorije o gradu Inka (zatvor, odmaralište, poljoprivreda, aristokratsko imanje), ne može se poreći kozmička ljepota tih metodički rezbarenih vrhova prekrivenih maglom, koje su Inke napravili u 15. stoljeću. Svjedočiti svitanju koje se prelijeva preko bujne peruanske doline Urubamba nezaboravno je iskustvo. Možda najmirniji mjesec je lipanj, a nedjeljama mnogi turisti pohrle na obližnji sajam Pisac umjesto u Machu Picchu.


  • Peru

Golden Gate

Most Golden Gate jedan je od najprepoznatljivijih simbola San Francisca, ali i cijelih Sjedinjenih Američkih Država Zaštitni znak mosta „International Orange“ pruža divlji kontrast naspram kobaltnog zaljeva San Francisca i sablasne bijele magle koja često lebdi iznad. Najbolje vrijeme za posjetiti San Francisco i ovaj veličanstveni pogled je definitivno u rujnu i listopadu, kada je sunčano i s najmanje su šanse za maglu i kišu


  • SAD

Tiger's Nest

Tiger's Nest iliti Tigroovo gnijezdo nalazi se u Butanu, zemlji sreće. Ovaj hram izgrađen je na nevjerojatnoj litici, do kojeg vode tri puta - prvi kroz borovu šumu, koja simbolizira zaštitu od zlih sila, dok druga dva vode preko površine imena „Plato tisuću vila“. Najljepše ga je posjetiti između travnja i svibnja zbog proljetnih cvjetova i festivala Paro.

  • Butan

Veliki koraljni greben

Najveći koraljni greben na svijetu puža nebeski podvodni sjaj koji se ne može usrediti ni sa jednom bojom iznad površine. Tisuće vrsta žive na grebenu, uključujući endemske morske zmajeve, divovske sipe, morske krokodile i 134 vrste morskih pasa. Posjetitelji mogu uživati u mnogim aktivnostima uključujući ronjenju na dah ili na velikim dubinama, obilascima grebena avionom ili helikopterom, izletu jedrilicom, izletu brodom sa staklenim dnom, poučnim izletima, obilascima kruzerom, promatranju kitova ili plivanju s dupinima, a najljepše ga je posjetiti u rujnu i listopadu kada je vidljivost najbolja.


  • Australija