U srcu Hvara

Stara kula na Hvaru jedinstven je apartman u kojem želimo provesti cijelo ljeto

Stara kula koja je nekada bila vjetrenjača smještena je u povijesnoj jezgri Hvara, a danas je najtraženiji apartman na tom području

hvar-kula.jpg
Foto: Airbnb

Dolaskom ljeta, svi već polako tražimo apartmane na moru u kojima ćemo provesti godišnji odmor i odmoriti se od svakodnevice. A u moru apartmana najviše se ističu oni koji svojom posebnošću privlače sve veći broj ljudi, a jedan takav apartman je i ovaj koji smo našle na stranicama Airbnb-a.

Image
Idealne za vikend odmor

Divne kuće za odmor u zelenom Međimurju

Riječ je o staroj kuli smještenoj u povijesnoj jezgri Hvara, u mirnom dijelu na samo nekoliko minuta hoda od glavnog gradskog trga. Ovaj toranj "Ruina di Molino a Vento" smješten u središtu grada Hvara franjevci su sagradili kao vjetrenjaču 1761. godine, a danas je zaštićen kao kulturni spomenik Hvarske kulturne baštine i 1971. godine pripada obitelji Lorenzo Tudor.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kula je luksuzno obnovljena tradicionalnim građevinskim metodama i materijalima u kombinaciji s najnovijom tehnologijom, a ima i vlastiti sustav hlađenja i grijanja, kao i vlastiti vodovod, struju i wi-fi vezu.

shimmer fallback

Stara kula ima četiri etaže, jednu spavaću sobu, dnevni boravak, čajnu kuhinju, blagovaonicu, jednu kupaonicu, jedan wc, privatni vrt i privatno parkiralište, a budući da je imanje odvojeno od ostalih zgrada, gosti će imati potpunu privatnost.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Ovaj jedinstven smještaj može primiti ukupno šest gostiju, kojima je na raspolaganju i novouređeni vrt ispred dnevnog boravka, kao i ležaljke.

shimmer fallback
shimmer fallback

Za jednu noć u sezoni u ovom apartmanu morat ćeš izdvojiti i do 3000 kuna, dok je izvan sezone cijena nešto niža i iznosi 1500 kuna.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.