Ideja za vikend izlet

Rajska cesta na otoku Krku: Put uz more koji zove na dugu šetnju

Svi sretnici koji su spojili vikend s praznikom možda će iskoristiti ovu priliku za bijeg na more i osvježenje uz obalu, a danas ti predstavljamo šetnicu kod Malinske na otoku Krku koja apsolutno osvaja ljepotom

profimedia-0631799611.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Rano ljeto, kada još nije prevruće ni presparno, idealno je doba za duge šetnje, a još kada se one nalaze uz jadransku obalu, našoj sreći nema kraja. S obzirom da nas je ovaj lipanj počastio s čak dva produžena duga vikenda, odlična je ovo prilika da iskoristite slobodne dane i pobjegnete na Krk, omiljeno kvarnersko odredište brojnih kontinentalaca. Naime, osim stare jezgre grada Krka, otok Krk krije i Rajski put - šetnicu koja kreće od Malinske, a završava kod hotelskog naselja Haludovo i apsolutno oduševljava svojom prirodnom ljepotom. A dobra je vijest da još i nije krcata turistima!


Image
Skriveni dragulji

Najljepše skrivene plaže na otoku Krku koje želimo posjetiti

Naime, mnogi pasionirani šetači smatraju ovu cesticu uz more jednom od najljepših u cijeloj našoj zemlji, a kako se ona nalazi na manje od dva sata vožnje od Zagreba, nije ju teško ni posjetiti za vikend. Smještena, kao što smo i rekle, između Malinske i propalog hotelskog kompleksa Haludovo, ova Rajska cesta pruža se uz obalu s jedne strane, a okružena je i gustom borovom šumom s druge strane.  

Za Malinsku su sigurno čuli mnogi. Radi se o jednom od najposjećenijih krčkih mjesta, koje nudi brojne restorane, hotele i apartmane, kao i klubove i mjesta za izlazak. Iako je Malinska kao odredište bila najpopularnija 1980-ih i 1990-ih, i danas ju vole mnogi Zagrepčani kojima se ne putuje daleko na jug Hrvatske, a žele uživati u kupanju u moru. Osim po sadržajima, Malinska je zapravo slavu stekla u prošlom stoljeću zahvaljujući nekoć slavnom hotelskom kompleksu Haludovo u koji su zalazili celebrityji i bogataši.


Prisjetimo se, Haludovo je bilo sastavljeno od velikog luksuznog hotela, ali i radničkih apartmana i odmarališta, pa su ga posjećivali svi slojevi društva. Nažalost, 1990-ih je propalo te je danas gotovo pa posve zaboravljeno. U šumi koja okružuje Rajsku cestu tako se i dalje mogu vidjeti ostaci nekoć velebnih hotelskih zdanja. Upravo je Rajska cesta spajala Malinsku s tim kompleksom, a duž nje pružaju se i uređene kamene plaže, na kojima su nekoć uživali gosti Haludova.


Plaže krasi i tirkizno, savršeno čisto more, kao i obilje hlada, koje pružaju gusta borova šuma i mediteransko raslinje. Sama ova rajska šetnica tako te kilometrima vodi po borovim iglicama posutoj stazi, a na kojoj ćeš cijelo vrijeme moći uživati u zvuku mora i zapljuskivanja valova o kamenu obalu. Radi se i odličnoj lokaciji za trkače i sportske entuzijaste, a svatko tko prošeće ovom cestom doživjet će jedinstveni mediteranski ugođaj. Spoj mirisa bora i mora pročistit će dišne puteve, a ljepota svuda oko tebe zasigurno će te napuniti pozitivnom energijom. Idealna vikend destinacija, zar ne?


Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo