Rafting – uzbuđenje i odmor u jednom

Ako još niste iskusili ovu vrstu zabave, ovo ljeto svakako iskoristite za to.

Rafting – uzbuđenje i odmor u jednom

Ako još niste iskusili ovu vrstu zabave, ovo ljeto svakako iskoristite za to.
Nalet adrenalina, veselje, opuštanje, avantura i rekreacija, sve u isto vrijeme! U Hrvatskoj imamo nekoliko rijeka pogodnih za rafting – Cetina, Dobra, Zrmanja, Kupa na kojima gotovo svaki vikend možete iskusiti čari te avanture. U Hrvatskoj dionice za rekreativce nisu preteške, ali i na njima možete osjetiti adrenalin. Zato iskoristite vikend i provedite dan u prekrasnom zelenilu uz vodeno osvježenje

Za rafting se koriste posebni gumenjaci ojačani plastikom - raftovi. Prije početka spuštanja dobit ćete opremu - pojas za plivanje, kacigu za glavu, veslo i neoprensko odijelo ako je hladno ili kišovito vrijeme. Kad ste spremni skiper će vam reći nekoliko osnovnih stvari o raftingu, te vam pokazati kako se vesla. Tada krećete niz rijeku, pri čemu ćete doživjeti uzbuđenje uspješnog svladavanja brzaca i manjih slapova.

Image

Sigurnost prije svega!

Agencija preko koje idete na rafting dat će vam detaljne upute o sigurnosti za vrijeme raftinga. A ako idete u vlastitom aranžmanu, trebali bi imate par stvari na umu. Svaki od članova posade mora tijekom cijelog spusta niz rijeku imati pojas za plivanje i kacigu. Struje mogu biti prilično opasne, pa ne riskirajte. Na noge obucite laganu obuću; ako padnete u vodu teško ćete plivati u cipelama sa debelim đonom ili čizmama. Koristite kvalitetnu opremu, ako ste nešto posudili, provjerite prije u kakvom je stanju. Do kraja spusta sigurno nećete doći suhi, zato uzmite vodonepropusnu torbu u koju ćete staviti stvari.

Image

Bez obzira plovite li po toplom ili svježijem vremenu, obavezno zaštite kožu od sunca. Bez obzira koje je godišnje doba, sunčeve zrake će biti pojačane refleksijom od vodene površine. Također stavite sunčane naočale i šešir za zaštitu od sunca.

Idealno je ići u većoj grupi – po prilici osam osoba jer ih toliko stane u jedan čamac. Rafting je odlična zabava i za cijelu obitelj. Ovo zajedničko iskustvo pomoći će vam u izgradnji povjerenja, zajedništva i timskog rada. Nema bolje kombinacije da se te vještine razviju kod djece od odmora uz spuštanje niz rijeku.

Image

Za vrijeme zajedničkog rafting izleta cijelo će se društvo izvrsno zabavljati, smijući se i pjevajući niz rijeku, uz vrisku na uzbudljivim dijelovima. Rafting je od vas udaljen samo jedan telefonski poziv – dovoljno je na nazovete putničku agenciju i već ste na pola u čamcu. Osim toga, ovakva vrsta zabave se ne treba desiti samo jednom u životu, možete nekoliko puta godišnje otići na rafting i učiniti ga dijelom svoga života.