Plaža iz snova

Istarski gradić koji bi se trebao naći na tvom popisu destinacija ovo ljeto

Nekadašnje ribarsko naselje Rabac danas privlači sve više turista - dijelom zbog pitoresknih uličica, dijelom zbog savršenih plaža

Rabac
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Iako na prvu izgleda kao da je smješten negdje u Italiji, iznenadilo bi te da se ovaj prekrasni gradić zapravo nalazi u Istri. Šarene kućice smještene tik uz čisto, plavo more i plaža koja ostavlja bez daha ono je po čemu možeš prepoznati Rabac, naselje koje se nalazi nedaleko od Labina u Istri.


Image
Mjesto iz snova

Brseč - gradić na Opatijskoj rivijeri s jednom od najljepših plaža na Jadranu

Često nazivan "biserom Kvarnera" zbog svojih prirodnih ljepota, Rabac je danas poznato odredište za odmor, a nekada je bio malo ribarsko selo, čiji se turizam počeo razvijati tek početkom šezdesetih godina.


Od onda, u Rapcu su izgrađeni brojni hoteli, kampovi, ali i šarmantne, šarene kućice koje ovom mjestu daju dozu posebnosti, uz biserno bijele plaže i kristalno plavo more, koje Rabac čine idealnim mjestom za odmor.


Živopisne uličice ovog grada kriju mnoge kulturne događaje, restorane u kojima možeš uživati u ukusnim istarskim specijalitetima, ali i savršene "Instagram" lokacije na kojima možeš "okinuti" prekrasne fotografije.

Udaljen svega tri sata vožnje od Zagreba, Rabac je savršena lokacija za ljetovanje ili vikend-odmor na kojoj se možeš maksimalno opustiti i napuniti baterije, a i nas je osvojio na prvu.


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!