Play logo

Putopis jedne mame: Vikend u hotelu prilagođenom djeci. Da ili ne?

Vremena u kojima nam izlazak traje do zore odavno smo pospremili u kutiju uspomena. Kao i spavanje kroz noć u komadu. Najkraće rečeno, život kada si roditelj je naporan, zamoran, frustrirajuć i istodobno nevjerojatan i lud. A opet, jednako je zabavan, uzbudljiv, inspirativan i pun ljubavi koja nema mjeru. S djecom se ne ide na odmor već na put, ali isti taj put vrijedi kao nekoliko odmora zajedno.

pajic.PNG
Foto: Instagram/Marija Pajić
Play logo

Po novome, mjesto za odmor bira Ivo, ne mi. Moj skoro pa dvogodišnji nasljednik koji ima energije za nekoliko bića, obožava bazene pa odabir hotela mora ići u tom smjeru. Uz to, bilo bi dobro da je tu i igraonica ili park pa onda izbor postaje sve uži. No, srećom za nas u posljednje vrijeme sve više hotela na jadranskoj obali svoju ponudu – od sobe, bazena do hrane – prilagodila je najmlađima. Između ostalog, i Falkensteiner Club Funimation Borik smješten u Zadru. Jer zadovoljno dijete znači i da nama ništa ne fali, zar ne?

Play logo

Otkako se znamo, volimo putovati. Čak se i naša veza na početku svodila na avanture. Bilo je dovoljno da se pogledamo i već bi krenuli na vrh planine. I činjenica da smo živjela u dva grada udaljena 500 km nije nas sprječavala u tom naumu. No, otkako se naša obitelj povećala za jednog člana, trebalo nam je neko vrijeme prilagodbe. Da shvatimo što i kako, kuda i zašto. Pod time mislim na putovanja, ne na činjenicu da se Ivo budi u 5 ujutro napet kao puška da istražuje svijet – a ja mu u većini slučajeva objašnjavam da ostane još malo ležati jer neće ništa propustiti. I dok su moji prijatelji, inače roditelji nešto starijih klinaca već stalni posjetitelji dječjih hotela – ja sam se dugo vremena dvoumila misleći da je moj sin jednostavno premlad da bi uopće razumio tu ponudu. No, onda sam ulaskom u igraonicu doživjela pravi – kako se popularno kaže – plot twist.

Znate ono veselje djece kada uđu u trgovinu slatkiša, e takav osjećaj moje dijete ima kada jede, pliva, trči – uglavnom , dosta je zaluđen sadržajima a toga ovdje srećom nije nedostajalo. Vikend ispunjen magijom i gostovanjem mađioničara, istina, za njega je bio velik zalogaj ali iako još ne kuži trikove i ne zna reći abrakadabra, odlično se zabavio. Predivan i sunčani vikend krajem ožujka u srednjoj Dalmaciji bio je doista magičan po mnogo čemu bez da sam ijednom rekla hokus-pokus. Možda netko misli pa što će jednogodišnje dijete u hotelu za djecu, no kada istu stvar isprobate – sve će vam postati jasno. A još kada vam kažem da je na ovom mjestu i doručak i ručak i večera po principu švedskog stola? Nema čime Ivo nije omastio brk!

Play logo

I baš zato, ne gledajte kako prolaze dani, tjedni i mjeseci dok vi mislite krenuti na odmor s bebom ili ne. Prije svega, možda se ni neće sjećati trenutka kada je po prvi put ugledao čarobni štapić na mađioničarskoj radionici ili osjećaja kada je plivao hotelskim bazenom – ali to nije ni poanta. Bolje pitanje je čemu će ga to naučiti? Odlaskom iz svoje sigurne zone i svih distrakcija koje vrebaju u vlastita četiri zida, ovakav jedan odmor nam je itekako trebao da shvatimo koliko nam je lijepo kada smo skupa. I možda se ne vraćamo kući odmorni kao nekada kada smo samo obilazili masaže i ispijali koktele, ali svakako se vraćamo bogatiji za nova iskustva.

Uskrs u ovom morskom raju za mališane krije brojne pogodnosti, a animatori, sigurna sam stvorit će vašim klincima i klincezama divne uspomene! Za to vrijeme, dragi roditelji - ne libite se koristiti hotelski bicikl!

Definitivno super ideja za istraživanje okolice na dva kotača, ali i za gubitak kalorija pred najtoplije razdoblje godine.

Play logo

Mi se ondje definitivno vraćamo jer kao što sam rekla na početku, zadovoljno dijete znači da i roditeljima ništa ne fali.

Play logo