Priprema, pozor, krenite! Destinacija: savršeni Medeni mjesec

Vaše prvo bračno putovanje može biti stresno ili uistinu romantično- ključ je u pripremi

Priprema, pozor, krenite! Destinacija: savršeni Medeni mjesec

Da, znamo, uz sve te iscrpljujuće pripreme oko vjenčanja, mnogi parovi ne stignu uložiti dovoljno vremena u organizaciju svog Medenog mjeseca. Često se putovanje koje bi trebalo biti jedno od najromantičnijih u tvom životu svede na to da se sve oko puta rješava u posljednji tren. Doslovno. I onda sat vremena prije polaska u zračnu luku još guraš u svoj kofer rublje - i to vlažno jer se nije stiglo osušiti. Na taj se način ti dani, koje bi prije svega trebalo iskoristiti za odmor i opuštanje nakon vjenčanja, pretvore u ono što nikako ne bi trebali biti – stres i nervozu. Kako se to ne bi dogodilo i tebi, donosimo ti nekoliko savjeta o planiranju vaše zajedničke velike avanture. Odbrojavanje može početi...

6 mjeseci prije
Hrvatska ili inozemstvo? Egzotične zemlje ili romantični europski gradovi? Avantura puna ludih adrenalinskih izazova ili lijeno izležavanje na plaži i pijuckanje koktela? U ovom razdoblju najvažnije je odlučiti kamo uopće želite putovati – razgovarajte sa svojim zaručnikom i pronađite destinaciju koja će zadovoljiti oboje. Sljedeća najvažnija stavka je, naravno, novac. Odredite kojim budžetom raspolažete. I nije rano već sad istražiti koje su Vam opcije za smještaj- prosurfaj internetom i rezervirajte sobu. Također, bilo bi mudro kupiti putne karte – ako vas dvoje planirate Medeni mjesec u inozemstvu. Naravno, možete se odlučiti i na gotovi aranžman i sav trud prepustiti turističkoj agenciji. Ako ste se odlučili za neku egzotičnu destinaciju, provjeri trebate li kakvu posebnu zdravstvenu zaštitu. I na kraju, nikako ne zaboravi na turističku vizu – aplicirajte se na vrijeme te provjerite rok valjanosti putovnica.

shimmer fallback3 mjeseca ranije
Tvoj najbolji prijatelj sada je Google. Vrijeme je za zabavno istraživanje – pronađi mjesta koja želite posjetiti, rezerviraj ulaznice za kazalište, koncert ili neko drugo događanje koje će ovo putovanje oplemeniti i učiniti posebnim. Izaberi restorane koji dolaze obzir. Saznaj koje su najzanimljivije turističke atrakcije destinacije koju ste odabrali.

30 dana ranije
Uzbuđenje raste, a vremena je sve manje, ali bez panike: počela si putovanje planirati na vrijeme. Ako nemate dobar fotoaparat ili kameru na mobitelu, razmisli o posudbi ili kupnji – snimke s Mednog mjeseca ovjekovječit će vaše najljepše uspomene. Fotke su neizistavne jer kako se inače pohvaliti prijateljicama na društvenim mrežama? Sastavi listu stvari koje su vam potrebne na putovanju i koje još trebate nabaviti. Ako imate kućne ljubimce, odlučite kome ćete ih ostaviti na čuvanju. Rezerviraj svoje termine kod frizera i kozmetičarke- ne zaboravi, na fotkama moraš zablistati.

shimmer fallback7 dana ranije
Polako počni s pakiranjem, pogotovo ako odlazite na duže ili je vaša odabrana destinacija daleko. Posebno provjeri imaš li sve lijekove koje eventualno koristiš. Organiziraj prijevoz od zračne luke ili kolodvora do Vašeg smještaja. Ako putujete u inozemstvo, ne zaboravi zamijeniti novac. Provjeri vremensku prognozu kako biste imali smjernice pri pakiranju odjeće- niske temperature na koje nisi računala, kišni dani ili prejako sunce mogli bi sve pokvariti ako nisi spremna na takve vremenske uvjete. Zapiši adrese svih prijatelja koje želite razveseliti razglednicom i popišite one kojima želite kupiti suvenir. Za svaki slučaj, ako putujete u inozemstvo, bilo bi to fotokopirati putovnicu i ostale osobne dokumente te kopije ostaviti osobi od povjerenja.

shimmer fallback1 dan ranije
Sada je sve spremno i preostaje ti još samo jedan važan zadatak: dobro se odmoriti. Ne želiš valjda na Medeni mjesec s tamnim podočnjacima, zar ne?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.