Predivne knjižnice diljem svijeta koje bi svi ljubitelji knjige trebali posjetiti

Zaviri u najveličanstvenije i najzanimljiviije knjižnice svijeta

Predivne knjižnice diljem svijeta koje bi svi ljubitelji knjige trebali posjetiti

Postoji toliko prekrasnih mjesta za posjetiti u svijetu: od prirodnih čudesa kao što je Grand Canyon, drevnih ruševina poput rimskog Koloseuma ili pak nestvarne destinacije na kojiima možemo vidjeti polarnu svjetlost.  

No isto tako, postoji nekoliko mjesta (gotovo u svakom gradu) za koje možda ne očekuješ da će ti oduzeti dah -knjižnice.

Ne, ne moraš biti Belle iz 'Ljepotice i Zvijeri' da bi cijenila dobru knjižnicu. Toliko knjižnica, bez obzira jesu li stare nekoliko stoljeća ili samo nekoliko desetljeća, mogu biti vrhunac ljepote prilikom tvog sljedećeg putovanja

Neke knjižnice su čak i poznate ustanove nekih od najboljih gradova na svijetu. Primjerice, javna knjižnica u New Yorku fotografirana je i pojavljivala se u filmovima stotinama (ili možda čak tisućama) puta. Ili postoje one knjižnice koje su proslave inovativnog dizajna. Zanimljiva, čista i minimalna arhitektura Stuttgartske knjižnice u Njemačkoj, na primjer, usrećila bi svakog modernog ljubitelja dizajna. A neke pak knjižnice izgledaju kao da ulaziš u kraljevsku palaču, kao što je Rampur Raza knjižnica u Indiji. 

U nastavku pogledaj neke od tih doista zapanjujućih knjižnica iz cijelog svijeta. Nisu jedine prekrasne knjižnice koje možeš vidjeti diljem svijeta, ali svakako bi trebale biti na popisu svih ljubitelja knjiga!


George Peabody knjižnica, Baltimore, SADJavna knjižnica u New Yorku, SADJavna knjižnica u Vancouveru, KanadaKnjižnica Bodleian, Oxford, Ujedinjeno KraljevstvoTrinity College Old Library, Dublin, IrskaGradska knjižnica Stuttgart, NjemačkaKnjižnica Admont Abbey, Admont, AustrijaKnjižnica Strahov, Prag, Češka


Knjižnica Rampur Raza, Rampur, Indija


State Library of New South Wales, Sydney, Australija