Play logo

Posjetite Postojnsku jamu s okolicom

Najpopularnija turistička destinacija u Sloveniji

Posjetite Postojnsku jamu s okolicom
Play logo

Postojnska jama već više od dvjesto godina privlaći mnoštvo posjetitelja iz cijelog svijeta. Do sada istraženi dijelovi postojnskog jamskog sustava obuhvaćaju dvadeset i jedan kilometar, što znači da je Postojnska jama najveća i najposjećenija jama klasičnog krša u Europi. Njen slikovit i tajanstven podzemni svijet istovremeno je jedinstven prostor za najraznolikije jamske pustolovine. U Proteusovoj jami s vivarijem u neposrednoj blizini Postojnske jame posjetitelji mogu vidjeti nekoliko najzanimljivijih jamskih životinja.

Play logo


Izvor: undefined


Postojnska jama je najpoznatija jama na svijetu. Istovremeno je najvažnija turistička znamenitost Slovenije i jedan od najvećih krških spomenika na svijetu. To je jedino mjesto na svijetu, gdje se kroz podzemnu pokrajinu možete voziti s električnim vlakićem te gdje izbliza možete razgledati najslavnijeg prebivatelja tog podzemnog kraljevstva - čovječju ribicu.

Izvor: undefined


Fantastičan splet tunela, rovova, galerija i dvorana, nevjerojatna raznolikost krških pojava te lak pristup zasigurno su glavni razlozi za iznimnu popularnost jame te velik broj posjetitelja (više od trideset i pet milijuna u približno dvjesto godina).

Play logo
Izvor: undefined


Jeste li znali da

  • jamska željeznica postoji već od 1872. godine, dok električna rasvjeta postoji od 1883. godine?
  • se u jami nalazi najstariji podzemni poštanski ured, izgrađen 1899. godine?
  • je između trideset i pet milijuna posjetitelja bilo više od sto pedeset predsjednika država, kraljeva i cesara?

Samo deset kilometara od Postojnske jame nalazi se Predjamski grad, jedan od najljepših dvoraca na svijetu. Već više od osamsto godina ponosno stoji usred sto dvadeset i tri metara visoke kamene stijene.

Izvor: undefined


Ispod Predjamskoga grada sakriva se Predjamski jamski sustav koji nudi puno mogućnosti za posebne doživljaje, uključujući posebni doživljaj razgledavanja pomoću prikladne opreme.

Odmah kraj ulaza u Postojnsku jamu nalazi se Jamski dvorac koji je obnovljen u moderni manifestacijski i gastronomski centar te je odlično mjesto za nezaboravne događaje. Okusne pupoljke možete zadovoljiti u obližnjem samoposlužnom restoranu Briljant te u novom restoranu Proteus u središtu Postojne.

Više informacija >>

Play logo
Play logo