Još jedan biser Lijepe Naše

Ranč sa srnama pored Plitvica čarobno je mjesto za vikend izlet

Uvijek smo u potrazi za odličnim idejama za vikend putovanja, a ovaj nas je šarmantni eko-ranč Dolina Jelena nadomak Plitvičkih jezera oborio s nogu. Tamo možeš upoznati divne životinje – srne i jelene, te naučiti mnogo o njihovom životu

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: @ranch_dolinajelena

Proteklih smo 15 mjeseci bili ograničeni s putovanjima u inozemstvo, no zato smo svako malo otkrivali nove čarobne kutke naše domovine. Osim razvikanih turističkih atrakcija, Hrvatska može posjetiteljima ponuditi i brojne male bisere koji privlače konceptom.

Image
Bijeg u prirodu

Šarmantne kućice na drvetu idealne za vikend avanturiste

Tako je u posljednje vrijeme hit na društvenim mrežama izletište nadomak NP Plitvice, a zove se Ranch Dolina Jelena. Kao što mu i ime govori, ovo je eko-imanje dobilo ime po brojnim srndaćima, jelenima i srnama koje na njemu žive u miru i izobilju, a posjetitelje šarmiraju svojim blagim pogledom i krhkom građom.

Ovo imanje udaljeno je od Nacionalnog parka Plitvička jezera samo 12 kilometara, u Draženik Gradu, a odlična je opcija za bajkoviti jednodnevni izlet. Imanje je u vlasništvu obitelji Bičanić koja svoja vrata otvara posjetiteljima željnima interakcije sa preslatkim srnama te učenju o tome kako te plahe životinje žive.Ranč od 15 hektara nalazi se u sklopu OPG-a Bičanić, gdje se vlasnici brinu za obične jelene i jelene lopatare, slavonske svinje i konje.

Nakon obilaska možeš se odmoriti na ranču i uživati u prirodi koja te okružuje, a vlasnici će te počastiti domaćim proizvodima i delicijama po izboru. Uz to, naučit ćeš mnogo o životu i karakteru jelena i srna, biti u prilici hraniti ih i maziti – a nije li to odličan, opuštajuć način da provedeš par sati nakon napornog radnog tjedna?

No, prije no što sjedneš u auto i kreneš putem Plitvica, važno je da znaš da ranč radi samo prema najavi, a potrebno je dolazak najaviti nekoliko dana ranije. Ponedjeljkom je generalno zatvoren, a vrijeme obilaska i radne dane vlasnici određuju u skladu s vremenskim uvjetima. Ukoliko želiš posjetiti ovu oazu u prirodi vikendom, najbolje da se javiš barem pet dana ranije jer se vikendima grupe brzo popune. Broj osoba po grupi je ograničen u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom pa i to treba imati na umu.