Okolica Dubrovnika

Čarobna plaža Pasjača - skriveni dragulj Jadrana

Naša zemlja krije puno dragulja koje trebamo otkriti, a Pasjača je jedan od njih

PXL_090619_24972523.jpg
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Znamo da je Dubrovnik jedan od najljepših gradova na Mediteranu, ali njegova okolica također krije velike ljepote. Jedno od takvih čarobnih mjesta je i plaža Pasjača. Ovaj dragulj smješten u selu Popovići u Konavlima, tridesetak kilometara je udaljen od Dubrovnika.


Image
Ljepote Jadrana

Kamen Brela - jesi li već bila na jednoj od najljepših plaža na Jadranu?

Sakrila se ispod strmih konavoskih stijena, a do nje se može doći jedino tako da se spušta niz strme stepenice koje su usječene u stijene. Visinska razlika je čak 250 metara, a čaroban je osjećaj spuštati se tim stepenicama jer kao da se odlazi u neki sakriveni svijet. A baš kao u nekom predivnom filmu na kraju stepenica, na nekim mjestima se prolazi kroz male tunele, nalazi se čarobna plaža i more tirkizne boje.

Ova prekrasna plaža nastala je ljudskom rukom. Tijekom Drugog svjetskog rata u okolnim selima kopali su se tuneli, a zatim su stanovnici ovdje bacali kamen. More je kamenje usitnilo i napravilo prekasnu plažu koja se skriva ispod litica. No, nažalost plaža nestaje pa svaki putnik koji dolazi u ovo područje trebao bi je posjetiti i uživati u ljepoti mora i stijena, a koliko je prekrasna govori i činjenica da je 2020. osvojila titulu najljepše plaže u Europi.
Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju