Plaža Nugal

Skrivena plaža u blizini Makarske jedna je od najljepših u Europi

Skrivena od javnosti, ova čarobna plaža već godinama privlači one koji vole prirodu, mir i tišinu

ante-hamersmit-GeDN0Xef_ls-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Vrući ljetni dani natjerali su nas na planiranje godišnjih odmora, a visoke temperature mnogo je lakše podnositi uz more, izležavajući se na nekoj od prekrasnih jadranskih plaža.

Image
Okolica Dubrovnika

Čarobna plaža Pasjača - skriveni dragulj Jadrana

Nesumnjivo je da naša obala krije prave male bisere, plaže od čijeg pogleda zastaje dah, a jednu takvu otkrili smo i u blizini Makarske. Riječ je o plaži Nugal, koja je 2019. godine bila proglašena trećom najboljom plažom u Europi.

Skrivena od javnosti, ova je predivna šljunčana plaža godinama privlačila naturiste i sve one koji vole mir, privatnost i tišinu. Nalazi se između Makarske i Tučepa, oko 2 km od gradske luke, a okružena je prekrasnom prirodom – visokim liticama i šumom.

Ova se plaža nalazi na prilično izoliranom mjestu te je do nje malo teže doći, zbog čega ne vrvi posjetiteljima. Da bi se stiglo do same plaže, potrebno je pješačiti po kamenju, oko pola sata, a do plaže se može doći i čamcem ili brodicom.

Izuzetno je slikovita, a u posljednje vrijeme često se spominje i u medijima pa postaje sve popularnija i  mnogi žele vidjeti te otkriti ovaj dragulj okružen veličanstvenom i netaknutom prirodom.

S obzirom na to da je riječ o prirodnoj plaži, u blizini nema nikakvih restorana niti kafića pa se svim posjetiteljima preporuča da sa sobom ponesu dovoljno tekućine i hrane.

Ako se ovog ljeta nađeš u blizini Makarske, svakako posjeti i ovu prekrasnu plažu. Sigurno ćeš biti oduševljena!

POGLEDAJ VIDEO: Kako pravilno izvesti čučanj?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.