Mali Bok

Na ovoj prekrasnoj plaži na Cresu mogle bismo provesti cijelo ljeto

Šljunčana plaža Mali Bok okružena je tirkiznim morem s jedne, a strmim stijenama s druge strane, i s razlogom je jedna od najljepših plaža na otoku Cresu

profimedia-0346437288.jpg
Foto: Profimedia.hr

Prirodne ljepote Hrvatske već su nam svima dobro poznate - i ne samo nama, već i brojnim turistima iz drugih zemalja koji iz godine u godinu biraju upravo Hrvatsku kao svoju idealnu destinaciju za odmor iz snova. Od prekrasne slavonske ravnice, preko zelenih brežuljaka u Zagorju, pa sve do čistog, tirkizno-plavog mora na jadranskoj obali, Hrvatska je pravi raj na zemlji.


Image
Mjesto iz snova

Brseč - gradić na Opatijskoj rivijeri s jednom od najljepših plaža na Jadranu

A dolaskom ljeta, cijeli je naš fokus upravo na Jadranu - neki od nas već planiraju koja mjesta posjetiti na godišnjem odmoru, a jadranska obala ima sve što nam je potrebno - od šarmantnih gradova do prekrasnih otoka i skrivenih uvala. Zato nas posebno raduje kada otkrijemo neka nova i prekrasna mjesta, a jedno takvo pronašle smo na Cresu.


Otok Cres poznat je po svojim skrivenim uvalama i prekrasnim plažama, od kojih je možda najpoznatija plaža Sv. Ivan u Lubenicama. No osim nje, na Cresu se krije još mnoštvo prekrasnih plaža koje samo čekaju da budu otkrivene, a plaža koja nas je oduševila je i plaža Mali Bok, smještena u istoimenoj uvali.


Romantična šljunčana plaža s kristalno čistim morem okružena je visokim stijenama i smještena je daleko od očiju javnosti, u malom mjestu Orlec, koji je od grada Cresa udaljen svega 12 kilometara. Plaža Mali Bok jedno od onih mjesta na kojima ćeš poželjeti provesti čitavu vječnost, no kako bi došla do nje, morat ćeš se malo pomučiti.

Do plaže Mali Bok možeš stići laganom vožnjom kroz šumovitu unutrašnjost otoka, lokalnom cestom dugačkom otprilike 12 kilometara. Automobil možeš parkirati uz cestu, a zatim pješice krenuti niz strmu stazu ucrtanu u stijeni. A jednom kada stigneš na plažu, uvjerit ćeš se da se sav trud isplatio i moći ćeš cijelog dana uživati na jednoj od najljepših plaža na otoku.


Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju