Ovo su neka od najljepših mjesta na svijetu koja želimo posjetiti

Nacionalni parkovi, čudesni slapovi, čarobne plaže i planine - to su samo neka mjesta od kojih nam zastaje dah

Ovo su neka od najljepših mjesta na svijetu koja želimo posjetiti

Svijet je prepun čudesnih mjesta i teško da bi sva ta mjesta stala na jednu listu. Od hladnih i pomalo okrutnih sjevernih predjela, pa sve do egzotičnih, tropskih plaža i planina koje oduzimaju dah.

Ipak, neka su mjesta posebna i imaju "ono nešto" što te, dok promatraš fotografije tih mjesta, jednostavno natjera da ih posjetiš. 

Image

Top destinacije koje bi trebala posjetiti u 2020. godini


Mi smo izabrale nekoliko najljepših destinacija na svijetu koje oduzimaju dah i koje svakako vrijedi posjetiti, a na tebi je samo da spakiraš kofer i pripremiš putovnicu.

1. Nacionalni geopark Zhangye, Kina


Sve ljubitelje geologije i fotografije oduševit će ove planine duginih boja, često nazivane i "Dugine planine". Boje su nastale raslojavanjem sedimentnih mineralnih taloga tijekom milijuna godina, a gledajući nijanse crvene, žute, narančaste i zelene boje osjećat ćeš se kao da svjedočiš pravoj čaroliji

2. Nacionalni park Banff, Kanada


Ledenjačko jezero u prvom kanadskom nacionalnom parku kristalno je plave boje koju još nigdje nisi vidjela. Čak i ako nisi ljubitelj prirode, možeš uživati u pogledu iz jedne od udobnih i luksuznih koliba, smještenih duž jezera u parku.

3. Cesta Great Ocean Road, Australija


Kreneš li zapadno od Melbournea, vozeći se ovom obalnom cestom vidjet ćeš sve - od poznatih kamenih formacija "12 Apostola", pa sve do koala u nacionalnom parku Great Otway, kao i šarmantni priobalni gradić Lorne.

4. Machu Picchu, Peru


Ovo je vrlo vjerojatno najpoznatije mjesto u Južnoj Americi, i to zbog razloga. Zapanjujuća arhitektura drevnog terasnog grada i sjajan pogled na okolne planine ostavit će te bez daha, kao što bi mogla i nadmorska visina od gotovo 2,500 metara.

5. Pamukkale, Turska


Ovi prirodni bazeni nastali taloženjem minerala pružaju zapanjujući pogled na grad Denizli, a pravo su tursko čudo. Osim piktoresknog kupanja u ovim malim bazenima, Pamukkale je dom i drevnom rimskom lječilištu Hierapolisu. 

6. Mu Cang Chai, Vijetnam


Ruralni predio Vijetnama sa stepenastim brdima i vijugavim potocima pružit će ti osjećaj kao da se nalaziš u bajci.

7. Nacionalni park Torres del Paine, Čile


Tražiš mjesto s najljepšim pogledom na okolne planine? Uputi se u čileansku regiju Patagoniju u nacionalni park Torres del Paine. 

8. Amalfijska obala, Italija


Toliko je predivnih mjesta u susjednoj nam Italiji da je teško izabrati samo jedno, ali idilični brdski gradići smješteni na Amalfijskoj Obali, poput Positana, svakako spadaju među ona najljepša. 

9. Nacionalni park Fiordland, Novi Zeland


Svake godine, počevši krajem studenoga, dio Južnog otoka Novog Zelanda postane ljubičast zahvaljujući predivnom cvijeću koje procvjeta u to vrijeme, a izgleda kao raj na zemlji.

10. Bagan, Burma


Drevni grad smješten u srcu Burme sastoji se od tisuća i tisuća budističkih hramova i pagoda, a najljepši pogled svakako se pruža iz jednog od letećih balona koji tamo često lete.

11. Slap Havasu Falls, Arizona


16 kilometara hodanja potrebno je kako bi stigla do ovog čudesnog slapa i okupala se u divnim, plavo-zelenim vodama ispod njega - ali sigurno nećeš požaliti. 

12. Vodopadi Iguazú, Argentina


Vodopadi Iguazú, smješteni na granici između Argentine i Brazila spadaju među najveće i najspektakularnije vodopade na svijetu, a uživaju status svjetske baštine kao "Nacionalni park Iguazú". 

13. Blue Lagoon, Island


Jugozapadno od Reykjavika smještena je islandska Plava laguna – bistro plava geotermalna voda, osim što je lijepa za vidjeti, odlična je i za tvoju kožu. 

14. Zlatni Rat, Hrvatska


Zlatni Rat na otoku Braču jedna je od najljepših plaža na svijetu. Uz kristalno plavo more i plažu prepunu bijelih oblutaka, Zlatni Rat savršeno je mjesto za uživanje u suncu i moru.

15. Otočje Lofoten, Norveška


Otočje Lofoten pruža savršenu mješavinu proljeća i zime - iako je smješteno na Arktiku, tamo prevladava topla temperatura, a savršeno je mjesto za promatranje Polarne svjetlosti u zimskim noćima.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.