Kao iz bajke

Otkrij čarobnu plažu koja svijetli u mraku

Uživaj u bajkovitim prizorima koje pruža čarobna plaža na Maldivima koja svijetli u mraku

maldivi sea of stars.jpg
Foto: Instagram

Kao klinci svi smo bili opčinjeni stvarima koje svijetle u mraku. Od zvjezdica koje smo imale na zidu do šarenih naljepnica koje smo skupljale, ovaj fenomen oduvijek nas je fascinirao. No jesi li znala da postoji čarobna plaža na Maldivima koja svijetli u mraku?

Image
Raj za obožavatelje ronjenja

Zaviri u najdublji bazen na svijetu s podvodnim hotelom

Kao da nam Maldivi sami po sebi nisu bili dovoljno čarobna destinacija, sada samo otkrile plažu koja izgleda kao da je izašla iz neke bajke ili znanstveno fantastičnog filma. Radi se o plaži naziva More plavih zvijezda na otoku Vaadhoo koji je dio Raa atola. Ono što čini ovu plažu tako očaravajućom su milijuni malih mikroorganizama koji pripadaju skupini člankonožaca.

Ova sitna bića snažno svjetlucaju u dodiru s morskom površinom, a njihov sjaj može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Tajna jarke svjetlosti koju proizvode kemijskom reakcijom je spoj luciferin koji emitira svjetlost u kontaktu s kisikom iz zraka.

Iako su Maldivi odlična destinacija za ljetovanje tijekom cijele godine, kako bi doživjela ovaj čarobni sjaj trebaš ih posjetiti između lipnja i listopada. Tada su ovi mali mikroorganizmi najaktivniji, a time je i sjaj puno intenzivniji. Ako si ljubiteljica filma Pijev život, sigurno ćeš posebno uživati u ovoj čarobnoj plaži na Maldivima baš kao što je Pi uživao u prizoru svjetlećih bića na površini mora.

Budući da otok Vaadhoo nije veoma prostran, do njega nećeš moći doći zrakoplovom već ćeš morati najprije posjetiti Male, glavni grad ove otočke države. Postoje mnoge ture brodom kojim ćeš ne samo obići otok nego se na kraju i iskrcati na samu plažu i pokušati uhvatiti jedan od najljepših prizora na svijetu svojom kamerom.

No da bi zabilježila fotografiju koju ćeš pamtiti za život neće ti biti dosta samo kamera na mobilnom telefonu. Zato se opremi dobrim fotoaparatom jer ovo bi mogla biti idealna destinacija za prvo putovanje nakon što izađemo iz pandemije. Ono što je nas posebno zadivilo je koliko čarobno izgleda kada koračaš po plaži, a u to se i sama možeš uvjeriti u videu u nastavku.