#ostanidoma i uživaj u prizorima iz Japana: Polja plavog cvijeća izgledaju kao beskrajno more

Hitachi park bogat je različitim sezonskim cvijećem, a krajem travnja i sredinom svibnja postaje čarobno mjesto prepuno nemofila

#ostanidoma i uživaj u prizorima iz Japana: Polja plavog cvijeća izgledaju kao beskrajno more

Cvijeće je simbol ljubavi, ljepote i čistoće, a ljudi su ga oduvijek obožavali. Čak i jedan cvijet mnogima donosi veliku radost, pa je teško zamisliti tu eksploziju osjećaja svake osobe koja se nađe u ovom polju s više od 4.5 milijuna plavih cvjetova koji su procvjetali u Japanu


Image

Vrijeme je za plažu: Virtualno posjeti najljepše plaže svijeta u samo nekoliko klikova


Sada se, dakako, tamo ne možemo naći, ali zato možemo virtualno uživati u pogledu na prekrasno polje, koje je jedno od mnogih u Japanu, budući da je cvijeće vrlo važan simbol u japanskoj kulturi, a nalazi se u primorskom parku Hitachi.

Hitachi primorski park smješten je u blizini japanskog grada Mito, samo dva sata udaljenog od Tokija, a prostire se na 190 hektara i bogat je raznim cvjetnim atrakcijama. Mjesto također ima zabavni park, pješačke i biciklističke staze te ogromni kotač koji stoji 100 metara iznad razine mora.

Najposebniji je krajem travnja i početkom svibnja, kada se njegova polja pretvore u nebo plavi tepih prepun plavih cvjetova nemofila, a koliko božanstveno izgleda uvjeri se i sama.

Park bogat cvijećem

Park je bogat različitim sezonskim cvijećem, poput narcisa, ledenih ruža i 170 sorti tulipana, ali krajem travnja i sredinom svibnja postaje čarobno mjesto, i to za vrijeme harmonije nemofila.


Cvjetni tepih plave boje

4,5 milijuna cvjetova nemofila prekriva područje brda Miharashi od 8,6 hektara, stvarajući cvjetni tepih plave nijanse.

Krajolik koji očarava

Svatko tko posjeti park očaran je lijepim i nježnim cvjetovima koji obogaćuju prirodni krajolik brda, koje se nalazi na oko 58 m nadmorske visine.

I turisti ga vole

Mnogo međunarodnih, kao i lokalnih turista, vole posjećivati ove šarene komade neba i diviti se ljepoti cvijeća, a kada putovanje ponovno postane dijelom naše svakodnevice, nikako ne želimo propustiti ovu lokaciju kada se jednom nađemo u Japanu. 

Cvijeće je posvuda

Hitachi park trenutno je zatvoren zbog pandemije koronavirusa, ali ni to te ne može spriječiti da barem na tren pomisliš da se nalaziš tamo, u beskrajnom moru plavog cvijeća koje se nalazi gdje ti god pogled seže!


Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"