#ostanidoma i putuj: Kroz ove nacionalne parkove možeš virtualno prošetati

Uživaj u ljepoti nestvarne prirode iz udobnosti (i sigurnosti) svog doma

#ostanidoma i putuj: Kroz ove nacionalne parkove možeš virtualno prošetati

S obzirom na trenutnu situaciju, boravak kod kuće postao nam je svakodnevica. Iako je samoizolacija najbolja, najsigurnija i najodgovornija stvar koju možemo učiniti za sebe i svoje bližnje, ona dolazi s brojnim izazovima.

Image

Prošetaj kroz neke od najpoznatijih muzeja svijeta iz udobnosti vlastitog naslonjača


Mnogi od nas ovih su se dana upoznali s nekoliko neprijatelja mentalnog i fizičkog zdravlja: dosadom, letargijom i stagnacijom. Međutim, zahvaljujući Googleu, sada možemo uživati u neotkrivenim svjetskim čudima prirode iz udobnosti svog doma

Naime, Google Arts & Culture udružio se s pet nacionalnih parkova u SAD-u te nam omogućio prekrasnu virtualnu šetnju po nekim od najljepših nacionalnih parkova na svijetu

Kenai Fjords, Aljaska


Ova virtualna tura omogućuje ti istraživanje glečera, fjordova i ledenjaka smještenih u aljaškoj divljini. Možeš se popeti na ledenu stijenu ili se voziti kajakom kroz veličanstvene glečere. Kenai Fjords ima preko 40 glečera na ledenom polju Harding, a obilazak započinje zavirivanjem u Exit Glacier, jedinom cestom pristupačnom glečeru unutar nacionalnog parka.

Hawaii Volcanoes, Havaji


Jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova na Havajima sada je potpuno dostupan putem interneta. Ovaj virtualni obilazak omogućuje ti istražiti Nahuku Lava, špilju koja nastaje tekućom lavom, a koja lavu može izvući iz vulkana tijekom erupcije. Na ovoj turi možeš uživati i u zapanjujućem pogledu s vulkanskih obalnih litica, pa čak i 'letjeti' iznad parka i vidjeti posljedice erupcije iz 1959. godine.

Carlsbad Caverns, Novi Meksiko


Smješten u pustinji Chihuahuan na jugu Novog Meksika, popularni park Carlsbad Caverns ima preko 100 špilja. U ovom virtualnom obilasku možeš se prošetati fascinantnim špiljama, vidjeti nevjerojatne stijene i čak vidjeti tisuće šišmiša koji žive u pećinskom sustavu. Možeš čak i 'doživjeti' život kao šišmiš zahvaljujući impresivnoj simulaciji ovog parka.

Bryce Canyon, Utah


Prekrasne crvene i narančaste nijanse ovog slavnog i pomalo nestvarnog pustinjskog krajolika sada možeš vidjeti i iz svog doma. Ova virtualna tura omogućuje ti uživanje u noćnom nebu ispunjenom zvijezdama u jednom od najmračnijih mjesta u Sjevernoj Americi, a definitivno i jednom od najljepših nacionalnih parkova na svijetu. 

Dry Tortugas, Florida


Do ovog nacionalnog parka inače se može doći jedino hidroavionom ili brodom, a zahvaljujući ovoj virtualnoj turi, Dry Tortugas - koji se sastoji od sedam malih otoka, sada možeš posjetiti iz udobnosti vlastitog doma. Posjeti tvrđavu Jefferson iz razdoblja građanskog rata, pređi preko trećeg najvećeg koraljnog grebena na svijetu, i 'zaroni' i istraži brodolom iz 1907. godine.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.