#ostanidoma i kreni na virtualnu vožnju Hogwartsom iz udobnosti svog doma. Evo i kako

Zaroni u čaroban svijet Harryja Pottera i njegovih prijatelja i na tren pobjegni od surove stvarnosti

#ostanidoma i kreni na virtualnu vožnju Hogwartsom iz udobnosti svog doma. Evo i kako

Život nam se posljednjih tjedana svima odvija putem mobilnih uređaja i društvenih mreža, dok izbijanje koronavirusa i dalje traje. Velike svjetske atrakcije sada možeš posjetiti virtualno i barem na tren uživati u njima, a ako ti je oduvijek bila želja posjetiti hollywoodski Universal Studios i doživjeti pravo iskustvo Čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera, više ne moraš maštati o tome - sada možeš krenuti na virtualnu vožnju kroz omiljeni Hogwarts, i to iz udobnosti vlastitog kauča.

Image

Lokacije na kojima je sniman Harry Potter, a koje možeš posjetitiHarry Potter i Zabranjeno putovanje je vožnja vlakom smrti kroz prostorije dvorca Hogwarts u Universal Studiju, a obavezna je za svakog Potterheada koji se odluči posjetiti ovaj studio.

Videozapis sa stranice UndercoverTourist.com provest će te kroz cijelo čarobno iskustvo - čak i čekanje u redu, što je vjerojatno jedan od najboljih dijelova zbog kojeg ćeš se uistinu i osjećati kao da si stvarno tamo. Dok čekaš u redu, moći ćeš pogledati dvorane Hogwartsa u kojima ćeš čuti kako slike razgovaraju, a moći ćeš i posjetiti Dumbledorea u njegovom uredu. Prije nego što kreneš na vožnju, prošetat ćeš i učionicom u kojoj se odvija Obrana protiv mračnih sila, Sobom potrebe i herbološkom učionicom, a srest ćeš i Razredbeni klobuk koji će ti, ako ćeš imati sreće, otpjevati jednu od svojih poznatih pjesama koje pjeva na početku svake školske godine.


Kad uđeš u vlak smrti, osjećat ćeš se kao da letiš na metli oko Hogwartsa, dok se susrećeš sa zmajevima koji rigaju vatru, prijateljskim licima Rona, Hermione i Hagrida i paukovima u Zabranjenoj šumi. Vožnju ćeš završiti toplom pohvalom Dumbledorea i svih učenika u Velikoj dvorani.


Baš kao što je Dumbledore jednom rekao: "Sreća se može pronaći čak i u najmračnijim vremenima, ako se samo sjetimo upaliti svjetlo". Ova virtualna vožnja metafora je za svjetlo i odličan je način da svatko, barem na tren, dobije priliku da pobjegne od stvarnosti i uroni u čaroban svijet vještičarenja i čarobnjaštva.