Ružičasti raj na zemlji

Najljepše ružičaste plaže na svijetu koje želimo posjetiti

Ružičaste plaže jedna su od najčarobnijih stvari koje smo vidjele, stoga smo izdvojile nekoliko najljepših na svijetu koje svojom pojavom oduzimaju dah

profimedia-0040369977.jpg
Foto: Profimedia

Svi smo čuli za plaže s bijelim ili crnim pijeskom, ali jesi li znala da postoje i plaže s nestvarnim ružičastim pijeskom?

Pitaš se, što daje ružičastim pješčanim plažama njihovu nijansu? Je li to milijun komadića razbijenih koralja? Ili možda trik oka i svjetlosti?

Image
Kao iz bajke

Otkrij čarobnu plažu koja svijetli u mraku

Primjerice, na otoku Harbor na Bahamima - jednoj od najpoznatijih plaža na ovom našem popisu - ružičasta nijansa potječe od foraminifera, mikroskopskog organizma koji zapravo ima crvenkasto-ružičastu ljusku, dok je pijesak mješavina koralja, školjki i kalcijevog karbonata. Zvuči kao znanstveni projekt, ali ustvari, ružičaste plaže jedna su od najčarobnijih stvari koje smo vidjele.

Zbog toga smo izdvojile nekoliko najljepših ružičastih pješčanih plaža na svijetu koje svojom pojavom oduzimaju dah, a koje smo sve redom dodale na našu dugu listu želja kad su u pitanju putovanja.

Plaža Elafonisi, Kreta, Grčka

Elafonisi ima sve pogodnosti popularne plaže za odmor (parkiralište, tuševi, wc, kafići), ali istovremeno i osjećaj oaze, zahvaljujući udaljenosti od većih gradova. Nakon kupanja i osvježavanja, možeš prošetati preko ove duge pješčane plaže kako bi snimila fotografije prekrasnog divljeg cvijeća i kamenih formacija - naravno, ako nisi već ispunila svoju galeriju na mobitelu s tisuću fotki i videa nestvarne obale ružičaste nijanse.

Plaža Elbow, Bermude

Unatoč zapanjujućem izgledu, plaža Elbow puno je mirnija od ostalih popularnih plaža na Bermudima. To znači da možeš roniti, plivati i boraviti na pijesku boje koralja, a da pritom ne naletiš na previše drugih turista. Ako pitaš nas - ne može bolje!

Zaljev Balos, Kreta, Grčka

Još jedna grčka ljepotica jedna je od zaista najljepša plaža u Grčkoj, što zbog svog ružičastog-bijelog pijeska, a što zbog 'plitkih bazena' svijetloplave slane vode. A ako planiraš medeni mjesec ovdje, slijedit ćeš kraljevske korake princa Charlesa i princeze Diane - jer navodno su ovo mjesto posjetili nakon vjenčanja 1981. godine.

Pink Sands Beach, otok Harbour, Bahami

Ne možeš pomisliti na ružičaste plaže, a da ne pomisliš na otok Harbor. Ovaj ružičasti dragulj na Instagramu privlači ljude zbog šarenog pijeska, ali i zbog plivanja, ronjenja, kolonijalnih vikendica i izvrsnih restorana u blizini.

Ružičaste plaže na otoku Padar i otoku Komodo, Indonezija

Ove nestvarne ružičaste plaže u Indoneziji nisu jedine u ovoj prekrasnoj otočnoj državi u Aziji. Baš kao i ona na otoku Komodo, ova ružičasta plaža na otoku Padar postala je poznata zbog svoje ružičaste boje pijeska, ali i tirkizne boje vode.

Spiaggia Rosa, otok Budelli, Sardinija

Spiaggia Rosa nije baš dragulj ispod radara: još davne 1994. godine talijanska je vlada mjesto morala trajno zatvoriti za posjetitelje, zbog gužve koja je ometala ovu prekrasnu koraljnu plažu. Ipak, još uvijek se možeš diviti kultnoj obali sa susjedne Spiaggie di Cavalieri ili pratiti Instagram profil Michelea Ardua, jedinog stanovnika otočića Budellija.