Biseri Jadrana

Otok Cres skriva brojne prekrasne plaže i uvale, a ovo je top pet najljepših

Najveći hrvatski otok, otok Cres, nije među najposjećenijim otocima Lijepe Naše pa još uvijek na njemu možeš pronaći izolirane kutke samo za svoju intimu. Ako se odlučiš posjetiti ga, donosimo ti pet prijedloga gdje se okupati.

PXL_070518_20511257.jpg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell.hr

Kvarnerski otok Cres skriva neke od najljepših plaža na Jadranu, a unatoč tome nije među najposjećenijim otocima Hrvatske. No, to je krajnje nepravedno jer se po ljepoti prirode, čistoći mora i broju atrakcija Cres svakako može mjeriti s mnogo razvikanijim južnim otocima poput Brača ili Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cres je, uz susjedni otok Krk, najveći hrvatski otok, a unatoč velikom broju naselja, odiše avanturom i divljinom. Njegova je unutrašnjost prekrivena šumom, obala mu skriva neke od najljepših plaža na Jadranu. Vransko jezero koje se nalazi na otoku Cresu je jedinstven fenomen krša i najznačajniji prirodni rezervoar pitke vode na našim otocima - vodom iz tog jezera opskrbljuje se čitav arhipelag - Cres, Lošinj i manji otoci poput Ilovika, Suska i Unija.

Image

Tri razloga zašto je Opatija idealna vikend destinacija

Među ostalim zanimljivostima vezanima uz Cres, tu je i mjesto Beli, dom je bjeloglavih supova, ribarsko seoce Valun poznato je po pronalasku Valunske ploče, grad Osor koji se nalazi na samom spoju Cresa i Lošinja koji su nekada bili povezani, ali i brojne skrivene plaže i uvale koje su stvorene za ljetne radosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo ti naš prijedlog kojih pet plaža posjetiti ukoliko planiraš godišnji odmor provesti na Cresu. Doslovno s ni jednom opcijom ne možeš pogriješiti.

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.