Raj na rijeci

Tražiš bijeg od stvarnosti? Razmisli o rentanju kuće na zelenoj Mrežnici

Mrežnica je jedna od najčišćih i najljepših hrvatskih rijeka, a upravo na njoj postoje i brojne opcije divnih kuća za odmor koje se mogu iznajmiti tijekom ljetnih dana. Donosimo ti naš izbor smještaja koji su nas osvojilo na prvi pogled

PXL_200621_33327092.jpg
Foto: Boris Scitar/Pixsell.hr

I dok mnogi još uvijek najviše vole ljetne praznike provoditi na moru, sve više raste popularnost turizma na rijekama. Kako su rijeke Hrvatske većinski predivno čiste, mirne i sigurne za kupanje, a temperature im ljeti mogu porasti i do 24 stupnja, nije ni čudo da se turizam kontinentalne Hrvatske počeo uvelike oslanjati na njihovu atraktivnost. Među najdojmljivijima i najpopularnijima definitivno je i rijeka Mrežnica, smaragdno zeleno carstvo vode koje izvire kod Slunja u Kordunu, a ulijeva se u Koranu kod Karlovca. Mrežnica se posljednjih desetak godina počela uvelike brendirati kao zeleni raj i prirodna oaza središnje Hrvatske, a jasno nam je i zašto – svojom prirodnom ljepotom, ali i turističkim potencijalnom oduševljava.

Image
Idealne za vikend odmor

Divne kuće za odmor u zelenom Međimurju

Naime, ova 64 kilometra duga rijeka nudi sve što ti može uopće zatrebati za bajkovit odmor. Okružena je brojnim vikend naseljima sa šarmantnim kućama za odmor koje možeš i rentati, a uz to ju krase mnogi impresivni slapovi na kojima je moguće kupati se, masirati, ali se i upustiti u avanturu kajakom ili krenuti na organizirani rafting. Mrežnica je i raj za ribiče, jer ima bogat podvodni život i obiluje ribom, a k tome se na njezinim obroncima nalaze i lijepo uređena kupališta, restorani i travnate plaže.

Ako smo te zaintigirale ovim opisima, ili si već neko vrijeme razmišljala o tome da se uputiš na Mrežnicu i uživaš u njezinim ljepotama, u nastavku smo za tebe izdvojile i nekoliko lijepih smještaja za najam, a koji bi ti mogli poslužiti kao savršena baza za istraživanje ove divne rijeke.

'Riverland kućice', Gornji Zvečaj

Svake su godine sve popularnije kućice u prirodi ili na drveću, a jednu jako posebnu možeš rentati i na lijepoj zelenoj Mrežnici. Naime, radi se o 'Riverland' kućici od drva smještenoj u Gornjem Zvečaju, jednom od najpopularnijih vikend turističkih mjesta na Mrežnici. U sklopu kućice i posjeda nalazi se i restoran, veliki vrt, privatna plaža na rijeci, terasa, sva oprema za roštiljanje kao i trijem za sunčanje. Ako misliš da je okolica ove kućice divna, čekaj tek da saznaš sve o njezinom interijeru. Naime, 'Riverland' kućica izgrađena je od punog drva te nudi savršen odmak od stvarnosti za dvije osobe. Spavaća soba, kupaonica i mali dnevni boravak nude ti sve što možeš poželjeti, a vlasnici nude gostima i rent bicikala. Udaljena samo 16 kilometara od Karlovca, ova zelena oaza savršeno je mjesto za odmor.

'Country House Novosel', Duga Resa

Još jedna predivna kuća za iznajmljivanje na Mrežnici je i 'Country House Novosel', starinska, tradicionalna kuća smještena u Dugoj Resi, na najmirnijem dijelu toka Mrežnice. Ova tradicionalna kuća nalazi se na prostranom zemljištu te nudi sve što možeš poželjeti – od ugodnog ambijenta, preko prirodnih ljepota, pa sve do suvremene tehnologije. Naime, kuća ima dva kreveta za dvije osobe, potpuno opremljenu kuhinju, roštilj, WiFi i TV, kao i privatnu terasu i livadu za uživanje. Nadomak rijeke, idealno je polazište za sve tvoje avanture na Mrežnici, a zanimljivo je i da je izgrađena 1907. godine – te je od tada renovirana u duhu istog vremena, pa je boravak u njoj kao putovanje vremeplovom u neka mirnija vremena. Vlasnik je pasionirani alpinist i penjač po stijenama, pa gostima organizira i slične avanturističke ture krajem.

Robinzonski kamp Leskar, Mrežnica

Za sve one željne pravog odmaka od luksuza i komocije, te zbližavanja s netaknutom prirodom rijeke Mrežnice, tu je opcija rentanja jedne od robinzonskih kućica kampa Leskar. Ovaj kamp na širokoj prostranoj livadi uz rijeku savršeno je mjesto za bijeg od užurbane svakodnevice. Ovdje nema interneta ni TV-a, ali zato ima noćnog gledanja u zvijezde, uživanja u hladnoj rijeci, roštiljanja i kajakarenja. Ovaj pet friendly kamp nudi smještaj u drvenim malenim kućicama koje su opremljene madracem na napuhavanje i plahtom. WC i tuševi su zajednički te su smješteni na području kampa, a o čistoći ne moraš brinuti – sve je uređeno prema najvišim standardima.