Bijeg u zelenilo

Mrežnica - zeleni raj savršen za osvježenje i avanturu

Posljednjih godina ova ljepotica postala je prava turistička atrakcija i opet otkrivamo njezine tajne. Jedna od četiri rijeke grada Karlovca krije osvježenje, ali i pravu avanturu

PXL_130620_29220384.jpg
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zaljubljenici u zelenilo i ljetne odmore uz rijeke obožavaju Mrežnicu. Ova predivna rijeka dugačka je 64 kilometra, izvire kod Slunja, a ulijeva se u Koranu kod Karlovca, a jedna od najomiljenijih ljetnih destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj. Zelena priroda i bistra rijeka najveći su poziv za odmor kada krenu ljetne vrućine, a posljednjih godina toliko se razvila turistička ponuda da mnogi više nemaju potrebu ići na more.

Image
Dom tisućama bioloških vrsta

Ideja za vikend: Posjeti Kopački rit, močvarnu oazu u srcu Baranje

Na njezinom toku nalazi se čak 93 sedrene barijere te brzaci i deseci slapova koji se nižu jedan za drugim, a čak njih šest je više od šest metara. Ovo je jako dinamičan krajolik u kojem sedrene barijere presijecaju rijeku i stvaraju jezera.

Naravno, postoje omiljena kupališta na Mrežnici koja osim svježine i raskoši prirode nude i popratnu turističku ponudu što je osobito važno ako se dolazi na cijeli dan ili na dulji odmor. Bosiljevac, Gilović selo, Gradsko kupalište, kamp Slapić, Male Švarče, Kupalište u Zvečaju, Mrežnički brig, Otok ljubavi u Belavićima kod Duge Rese i Vesela livada samo su neka od najpopularnijih kupališta.

No, Mrežnica je privlačna i svima onima koji vole aktivan odmor, pa se na njezinom toku može splavariti ili ići na rafting, ali i spuštati u kajaku. Također nudi puno kampova pa je moguće organizirati i dulji odmor. Svakako tu i gradovi poput Duge Rese i Karlovca koji se nikako ne smiju zaobići na povratku s kupanja. Ovaj kontinentalni dio Hrvatske pravo je bogatstvo i ne smijemo ga zaobići tijekom ljetnih putešestvija.