Izlet u prirodu: Uz ovih pet kupališta na rijekama u blizini Zagreba i piknik, more ti neće nedostajati

Okružene prirodom i zelenilom, rijeke su odlična alternativa za more. Zato isplaniraj izlet, spremi piknik i posjeti jedno od ovih pet kupališta na rijekama

Izlet u prirodu: Uz ovih pet kupališta na rijekama u blizini Zagreba i piknik, more ti neće nedostajati

Prvim danom ljeta i dolaskom toplog vremena svi mi jedva čekamo dan kada ćemo se konačno rashladiti, bilo u moru, bazenu, ili nekoj od rijeka. I iako nam more nije baš najbliže, imamo tu sreću što je nekoliko rijeka s kupalištima smješteno upravo u blizini Zagreba i možemo ih lako posjetiti.

Okružene prirodom i zelenilom, rijeke su odlična alternativa za more, a aktivnosti koje povezujemo s rijekama ima pregršt - od piknika i sunčanja uz rijeku, kampiranja, pa sve do vožnje čamcem, kajakom ili čak raftinga za one malo hrabrije.

Image

Isplaniraj izlet, napravi piknik i posjeti bajkovite dvorce u blizini Zagreba


Većina ovih rijeka smještena je u okolici Karlovca i Siska koji su od Zagreba udaljeni svega sat vremena vožnje i stoga su idealna lokacija za izlet vikendom, a jednom kada ih posjetiš, poželjet ćeš na njima provesti cijelo ljeto.

Stoga isplaniraj idući izlet i posjeti jedno od ovih pet kupališta na rijekama.

Otok ljubavi na Mrežnici (Duga Resa)

Kupalište Otok ljubavi na Mrežnici nedaleko od Duge Rese od Zagreba je udaljeno 83 kilometara i idealno je za bijeg u prirodu. Sedrene barijere, slapići i riječni otoci i čista priroda pružit će ti pravi doživljaj i svakim korakom uživat ćeš u ljepotama ove rijeke. U blizini kupališta nalazi se i tobogan za djecu, kao i kamp u kojem se možeš smjestiti sa svojim šatorom i uživati u avanturi.


Kamp Mrežnički Brig na Mrežnici (Duga Resa)

Kamp Mrežnički Brig smješten nedaleko od Otoka ljubavi od Zagreba je udaljen 84 kilometara i još je jedna lokacija izvrsna za vikend izlet i kupanje u rijeci. Ovo je mjesto popularnije od ostalih i stoga privlači veći broj posjetitelja, ali nudi sve ono što ti je za vruće ljetne dane potrebno - mjesto pod suncem i rashlađenje u rijeci.


Kupalište Zibel na Kupi (Sisak)

Plaža i kupalište Zibel u Sisku jedno je od najuređenijih kupališta rijeka u Hrvatskoj i omiljeno mjesto svim posjetiteljima za vrijeme ljetnih mjeseci, a od Zagreba je udaljeno 86 kilometara. Voda nije preduboka i idealna je za rashladiti se, a u blizini plaže nalaze se kafići i barovi, kao i pijesak na kojem se mogu zaigrati različite igre.

Foginovo kupalište na Korani (Karlovac)

Foginovo kupalište u Karlovcu službeno je riječko kupalište registrirano pri Lučkoj kapetaniji, a od Zagreba je udaljeno 54 kilometara. Prije kupanja možeš obići grad Karlovac i njegove znamenitosti, a osim kupanja, ovdje možeš uživati u različitim drugim aktivnostima - ovdje postoji i boćalište, a mogu se zaigrati i odbojka na pijesku, stolni tenis i košarka. 


Kupalište na Uni (Hrvatska Kostajnica)

Una je manje popularna, ali podjednako lijepa rijeka, a kupalište na Uni smješteno u Kuljanima u blizini Hrvatske Kostajnice idealno je za vikend izlet. Stotinjak kilometara od Zagreba, rijeka Una savršena je za kupanje - za vrijeme ljetnih mjeseci ima nizak vodostaj, a dno joj je pjeskovito. U blizini ovog kupališta smještene su i klupe pa je ovo mjesto kao stvoreno za piknik i roštiljanje.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.