Cerkno - najmodernije skijalište u Sloveniji!

Najbolje skijalište u Sloveniji u sezonama 2010/11, 2011/12 i 2012/13

Cerkno - najmodernije skijalište u Sloveniji!

Na točki gdje prestaje Gorenjska regija i počinje Primorska, nalazi se Skijaški centar Cerkno, koji je na glasu kao najmodernije skijalište u Sloveniji!

Staze su primjerene za skijaše svih dobi i vještina, a u sklopu skijališta nalazi se i uređeni skijaški park te staze za skijaško trčanje. Posebna pozornost usmjerena je na najmlađe skijaše. Na skijalištu se na nekoliko lokacija mogu zabavljati i provoditi sigurno vrijeme na snijegu.
Na vrhu skijališta nalazi se novi samoposlužni restoran s panoramskom terasom, koja u ugodnom alpskom stilu svojim gostima nudi raznovrsna jela, pripremljena od domaćih proizvoda.

Cerkno resort posvećuje puno pažnje obiteljima s malim skijašima. Za djecu se nudi poligon s pomičnom trakom i vrtuljkom u neposrednoj blizini vrha skijališta.
Najmlađi mogu sami, s roditeljima ili pod nadzorom odgajateljica uživati na toplom u skijaškom vrtiću, tamo se igrati, crtati, gledati televiziju – puno zanimljivih stvari, koje će im omogućiti nezaboravne skijaške praznike.

Cerkno resort i njegova škola skijanja sinonim su za učenje skijanja, ne samo na lokalnoj razini, nego i šire. U školi skijanja na raspolaganju je pomična traka, koja prije svega početnicima pruža sigurnost kako bi se riješili straha. Više puta u sezoni organiziraju se i grupni tečajevi skijanja i snowboarda, kako za djecu tako i za odrasle.

Cerkno resort nudi iznajmljivanje kvalitetnih skija i snowboarda različitih svjetskih proizvođača. U servisu za iznajmljivanje možete iznajmiti opremu za početnike, rekreativne skijaše i one s puno znanja. U sklopu servisa za iznajmljivanje nudi se i usluga servisa skijaške opreme.

Image


Hotel Cerkno

Hotel Cerkno nalazi se u centru grada i sa svojim ugodnim domaćim okruženjem više podsjeća na obiteljski hotel nego na hotel sa kapacitetom za 180 gostiju. Sobe u Hotelu Cerkno moderno su opremljene, imaju balkon ili klima uređaj. U sklopu hotela gostima je ponuđen zatvoreni bazen za plivanje s termalnom vodom, saune, fitnes, teniski tereni s pješčanom podlogom, konferencijska dvorana...

Image


Hotel Cerkno pruža odlično ishodište za planinarsko i biciklističko istraživanje okolice. Ljubiteljima motociklizma, u Hotelu Cerkno predstavljene su zanimljive ture koje će ih odvesti do slovenskih znamenitosti. U blizini hotela nalaze se brojne uređene staze za pješačenje i biciklizam, raznolik krajolik nudi obilje mogućnosti za lov, ribolov, jahanje, paragliding, penjanje …

Alpska perla

Na vrhu skijaškog centra, na 1300 m nadmorske visine nalazi se Alpska perla. Idiličan alpski objekt, u sklopu kojeg se nalazi moderan samoposlužni restoran, apartmani, saune, bajkoviti dječiji kutak i terasa.

Image


Okolica Alpske perle oduševljavati će vas sve dane vašeg odmora, bez obzira na to odlučite li se za uživanje po zimi, kada se samo nekoliko metara od vas nalazi najmodernije skijalište u Sloveniji, ili se pak odlučite na uživanje u ljetnom razdoblju, kada su vam na raspolaganju brojne pješačke i biciklističke staze.

Image


Dodatno će vas oduševiti pogledi na okolne planine, ali i na Triglav. Sve ljubitelje prirode i planinarenja, i sve one koji žele pobjeći gradskoj vrevi, pozivamo u skijaški centar. U ponudi se nalazi 6 moderno opremljenih apartmana. Možete uživati u netaknutoj prirodi, branju šumskog voća, planinariti na Blegoš, Porezen, do sela Davča ... U svim apartmanima su dva TV prijemnika (osim u APP I), telefonski aparat, perilica posuđa, štednjak s pećnicom, štapni mikser, fen za kosu, toster, hladnjak sa zamrzivačem …

Više informacija >>