Knjiga tjedna

Priča s fascinantnim ženskim likovima: Grad djevojaka - Elizabeth Gilbert

Autorica svjetskih bestselera 'Jedi, moli, voli' i 'Signatura svih stvari' vraća se romanom smještenim u kazališni svijet New Yorka 1940-ih i 1950-ih godina koji pršti glamurom, avanturama i aferama

Djevojka čita knjigu
Foto: Unsplash

Godina je 1940. Devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York k teti Peg, koja vodi posrnulo kazalište na Manhattanu: Teatar Ljiljan. U Ljiljanu Vivian otkriva boemski način života i potpuno je očarana tim šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ondje uči što znači biti drugačija. Ona i kazališne zabavljačice, mlade, glamurozne i nerazdvojene, osvajaju grad.

No kad Vivian učini pogrešku koja je izazvala velik skandal, njezin život potpuno se preokreće i trebat će joj godine da shvati što je to zapravo bilo i što je značilo. U međuvremenu dogodio se i rat.

Sad već u poodmaklim godinama života, Vivian kazuje svoju priču i prisjeća se tih davnih događaja koji su je promijenili i u konačnici je doveli do ljubavi njezina života; ljubavi različite od svih drugih. „Bilo kako bilo, u nekom trenutku svog života žena se naprosto umori od toga da se stalno stidi same sebe. Nakon toga slobodna je postati ona koja uistinu jest“, govori Vivian.

Grad djevojaka izvrsno je ispripovijedana priča s fascinantnim ženskim likovima – višeslojno i emocionalno slavlje ženskosti! Roman je to o osudi, ali i o slobodi žena da izaberu život kakav žele i uživaju u njemu „jer život je opasan i prolazan te stoga nema smisla uskraćivati si užitak ili pustolovinu dok si ovdje“.

Sjajan roman… Grad djevojaka otvara velika pitanja o rodu, obitelji koju sami izabiremo i o tome što znači biti žena.

– Marie Claire

Glamurozan i seksi roman… Ovo je priča koja osvaja, s jakim i hrabrim ženskim likovima. Radikalno i osvježavajuće.

– Sunday Times

Roman Grad djevojaka objavljen je 2019. godine i odmah po objavljivanju uvršten je na listu najprodavanijih naslova New York Timesa.

Image

Izdavač: V.B.Z. d.o.o

Područje: Roman

Uvez: Meki uvez

Kategorija: Proza

Biblioteka: Ambrozija

Godina izdanja: 2020

Format: 15,5 x 23,5

Broj stranica: 400

Cijena: 129,00 kn