Nije sve tako crno

Nova godina i korona: Kako se zabaviti unatoč svemu

Bliži nam se doček 2021., a mi imamo sjajne ideje kako proslaviti ulazak u Novu godinu u sigurnosti vlastitog doma

BeFunky-collage (1).jpg

Nije sve tako sivo

Rijetko koju godinu ljudi diljem svijeta žele ispratiti u jednakoj mjeri kao štoje to slučaj s ovom neobičnom 2020. Donijela nam je najveću pandemiju u posljednjih stotinu godina, ekonomsku neizvjesnost, neizmjerne količine stresa, niz velikih potresa i političkih prevrata na svjetskoj razini pa bismo mogli reći da je doista bila lud i nezaboravan ulazak u novo desetljeće. Mnogi ju uspoređuju sa slavnim "the roaring twenties" iz prošlog stoljeća, no nama se čini da smo mi dobili editiranu verziju iz koje su izbačeni sva zabava, a ostavljena sva muka. Baš zbog toga, s veseljem iščekujemo 2021.,jer čak i ako ne bude bolja od 2020., trenutno nam donosi nadu u bolje sutra.

Image
Ukusno i toplo

Ove zime ugrij se vrućim koktelima

I iako ni ovogodišnji doček Nove godine neće biti uobičajen, to ne znači da ne može biti zabavan. Zbog epidemiološki mjera ne smijemo izlaziti u klubove, slaviti doček u masama na trgovima niti se okupljati na javnim površinama, a ne gleda se baš blagonaklono ni na ideju da u privatnost svog doma pozovemo više od 3 ili 4 ljudi. Što nam stoga preostaje nego osmisliti novu, intimnu zabavicu kojom ćemo obilježiti novih 365 dana pred nama?

Donosimo ti pet ideja kako da provedeš doček Nove godine ne izlažući se riziku od zaraze.

Filmska večer

Ovo je za mnoge klasik među opcijama i naravno da se stoga ovaj prijedlog morao naći na našoj listi. Opskrbi se omiljenim grickalicama, slatkišima ili čak ispeci tortu, nabavi neki slatki šampanjac, tople dekice, jastučiće i filmske naslove koje obožavaš te započni svoju novogodišnju filmsku večer. U ovakvom tipu razonode možeš uživati sama ili pak u društvu, a mi vjerujemo da će ti se ovakav doček Nove toliko svidjeti da ćeš ga htjeti ponoviti i sljedećih godina.

Večer društvenih igara

Za razliku od prethodnog prijedloga u kojem možeš uživati i sama, za večer ispunjenu zabavnim društvenim igrama trebat će ti barem nekoliko ljudi. Okupi prijatelje ili obitelj te se dobro opskrbite zanimljivim društvenim igrama - od strategija, pa sve do kartaških igara, što god vam odgovara. Čekajte ponoć uz dobru hranu, piće i međusobno natjecanje u igrama i garantiramo kako će vrijeme brzo proći.

Zoom or meet party

Ove godine sve je proteklo u znaku online sastanaka i zoom meetinga, pa nije loša ideja da se s prijateljima okupimo i na novogodišnju noć, upalimo slavni zoom i pred kamerama se zabavljamo i družimo. Šale, večer ispunjena smijehom i radošću čak i preko kompjutorskih ekrana točno je ono što nam treba za kraj godine. Uz to, ovakav oblik povezivanja s bližnjima dokaz je kako distanciranje ne mora nužno naštetiti našim vezama s drugima - upravo suprotno, može ih ojačati.

Večer kulinarske radionice

Novogodišnja večer ne mora biti posvećena isključivo alkoholu. Mi predlažemo da prije toga nešto jako ukusno i egzotično i pojedete. Na internetu je moguće pronaći obilje egzotičnih, neobičnih recepata iz svih kutaka svijeta, a možda je baš dolazak 2021. pogodan početak da u svojoj kuhinji održiš privatan party i kuhaš do dugo u noć. Poigraj se s idejama, budi kreativna i garantiramo da ćeš u Novu godinu ući sretna. Naučit ćeš pripremiti neki novi recept,a vjerojatno će ti ostati i ostaci hrane za sljedećih nekoliko dana - idealno, zar ne?

Mirna spa večer

Ne mora svaka Nova godina biti dočekana s pompom, vatrometom i partijanjem. Ako ti tako bolje odgovara, posveti novogodišnju noć samoj sebi i opusti se uz kućni spa doživljaj. Napuni kadu, pripremi kremice, serume i pilinge, počasti svoje tijelo i um dubokom relaksacijom. Uključi neku smirujuću, laganu glazbu, natoči si čašu šampanjca i uživaj u samoći i miru, zaboravi na svijet izvan tvog doma.