Smanji stres i anskioznost

Ne oklijevaj: Besplatni brojevi telefona za pružanje psihološke pomoći

Potres nas je sve opet izbacio iz 'normale', no s posljedicama se ne moramo nositi same

pexels-oleg-magni-2733667.jpg
Foto: Pexels

Ova krajnje neobična godina pripremila nam je nekoliko posebno izazovnih situacija. Prvo nas je sve šokirala pandemija novog koronavirusa, zatim je Zagreb pogodio razorni potres i sada kada smo se napokon malo odmorile i uhvatile korak sa svakodnevnim životom, priroda nam je još jednom pokazala svoju snagu.

Image
Držite se

Humanitarne akcije za Petrinju i okolicu: Provjerile smo kako pomoći

Nakon nekoliko snažnih potresa u Petrinji koji su se osjetili diljem zemlje, ali i šire, mentalno zdravlje mnogih još je više narušeno. Anksioznost, strah od nepoznatog i nemogućnost predviđanja idućeg podrhtavanja snažno utječe na psihu mnogih. U ovakvim novim situacijama nismo ni same sigurne kako reagirati, a panika i strah samo rastu.

Da se s tim ružnim osjećajima ne moramo nositi sami pobrinule su se mnoge službe koje su građanima Siska, Petrinje, Zagreba, ali i ostatka Hrvatske otvorile besplatne telefone na koje se mogu obratiti u trenutcima kada se osjećaju loše.

Priznati da se osjećaš loše, potišteno, zabrinuto ili jednostavno uplašeno nije uvijek lako, ali su to sve normalni osjećaju koji dolaze nakon stresne situacije koja nas je zadesila. Ne postoji krivi ili loš način reagiranja, svatko na traumu ima drugačiji odgovor i sasvim je normalno, pa čak i poželjno u tom trenutku potražiti pomoć profesionalne osobe.

Pretražile smo na kojim sve mjestima možemo potražiti psihološku pomoć i pokušati barem malo ublažiti ovu neizvjesnu situaciju. Ako o svojim problemima ne želiš pričati samo s bliskim osobama, u nastavku donosimo besplatne brojeve telefona koje možeš pozvati u potrazi za malo mentalnog olakšanja.

I zapamti, potražiti pomoć nije sramotno nego ljudski. Ovo su vremena kada moramo biti jedni uz druge kako bi si pomogli izgurati težak period i uživati u ovih nekoliko blagdanskih dana u krugu najmilijih.

Image
Image
Image
Image
Image