Iz udobnosti kauča!

Putuje ti se se u neki od bajkovitih europskih dvoraca? Kreni u virtualnu šetnju!

Na trenutak otplovi u svijet prinčeva i princeza uz novu mobilnu aplikaciju Mobicastle koja ti dopušta virtualnu šetnju najslavnijim dvorcima Europe. Sjajna ideja za obilazak kulturne baštine Starog kontinenta, sada kada još uvijek ne možemo lagodno putovati

BeFunky-collage.jpg
Foto: @mobicastle

Od malena obožavamo slušati priče o dvorcima, princezama, kraljevima, vitezovima i zmajevima, legendama i mitovima koji se pletu oko starih utvrda. Nebrojeno smo puta tako maštale o svim tajnama koje čuvaju zidovi tih starih, velebnih palača i dvoraca, a koji su svjedoci stoljeća bogate povijesti europskih naroda.


Image
Knjiga tjedna

Romantični bijeg u Tokijo iz pera popularne spisateljice

Dokaz ljudske fascinacije dvorcima je i činjenica da su turističke ture i posjeti dvorcima Francuske, Škotske ili Bavarske prije koronavirusa bili među najomiljenijim atrakcijama turista iz cijelog svijeta, a iako ih i mi obožavamo, trenutno granice mnogih europskih zemalja još nisu dovoljno prohodne i otvorene, a da bi nam bilo lako „skoknuti“ do neke od lijepih palača na vikend izlet. Baš zbog toga je stvorena mobilna aplikacija MobiCastle koja nudi virtualne šetnje brojnim europpskim dvorcima u preko 15 zemalja!

Aplikacija je dostupna za Android i iOS sučelja, a ima bazu od preko 6000 dvoraca. Svakome tko ju instalira na svoj mobitel nudi pregled dvoraca, njihove fotografije, kratku povijest i legende i mitove koji se uz određeni dvorac vežu. Od starih škotskih zamaka, baroknih francuskih palača, pa sve do njemačkih utvrda – izbor u aplikaciji je golem, a na tebi je samo da odlučiš otkriti ovo bogato kulturno naslijeđe Starog Kontinenta na najsigurniji način – iz udobnosti svog kauča ili kreveta.


Nemoj stoga dopustiti da te pandemija spriječi u putovanjima – ako već ne možeš putovati onako kako bi htjela, opusti se i uživaj u čarima moderne tehnologije koja nam omoguća mnoge povlastice, u ovom slučaju – virtualne šetnje prekrasnim dvorcima.Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo